Piedzēries tālbraucējs rotācijas aplī brauc pretējā virzienā un izraisa avāriju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Treknu punktu savai kravas auto vadītāja karjerai pielicis kāds šoferis no Ukrainas, kurš rotācijas aplī pie Tīnūžiem iebrauca no otras puses un avarēja. Viņa auto sašķiebās, degvielas tvertnes pārplīsa, bet kravā vestās tērauda caurules par mata tiesu necaurdūra kabīni.

Notikuma vietā sabraukušie glābēji ar lāpstām un rokām raka zemi zem avarējušās kravas automašīnas, lai tiktu pie pārsistajām degvielas tvertnēm un savāktu noplūstošo dīzeļdegvielu. Tikmēr policijas darbinieki regulēja satiksmi un fiksēja negadījuma apstākļus.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Raidījuma Degpunktā reportiera uzrunātais šoeris izteicās visai atturīgi, norādot, ka nebija nedz iemidzis, nedz arī sēdies pie stūres reibumā. Tie gan izrādījās meli, jo Ceļu policijas darbinieku pasniegtais alkometrs vispirms uzrādīja pozitīvu rezultātu, bet atkārtotajā mērījumā jau vairāk nekā divas promiles. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Šis fakts palīdzēja gūt skaidrojumu, kādēļ autovadītājs veicis absolūti neloģisku un ārkārtīgi bīstamu manevru, kam tikai veiksmīgas sakritības dēļ nebija smagāku seku.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

VUGD dienesta nodaļas operatīvā dežuranta vietnieks Mihails Tutuškins raidījumam Degpunktā norāda, ka sākumā nebija skaidrības, cik daudz dīzeļdegvielas izlijis, un šoferis nav varējis pateikt, cik daudz ir tvertnēs, tāpēc sākumā piesaistīta speciāla papildtehnika. Vēlāk izrādījies, ka mašīnā ir ap 500 litriem dīzeļa, bet lielākās daļas noplūdi glābējiem bija izdevies apturēt.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kad glābēji tika galā ar darbiem, notikuma vietā ieradās Valsts vides dienesta pārstāvji, lai novērtētu dabai nodarītos zaudējumus. Tie tiks aplēsti pēc visu apstākļu apkopošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu