Par nesenajiem protestiem ir dzirdējuši 80% Krievijas iedzīvotāju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Par nesenajām protesta akcijām ieslodzītā līdera Alekseja Navaļnija atbalstam ir dzirdējuši 80% Krievijas iedzīvotāju - tas ir augstākais informētības līmenis pēdējo dažu gadu laikā, secināts sabiedriskās domas izpētes organizācijas “Levadas centrs” veiktajā aptaujā. 

Salīdzinājumam, par protestiem Habarovskā aizturētā gubernatora Sergeja Furgala atbalstam iepriekš bija informēti 75% respondentu, bet par protestiem  pirms 2019.gada Maskavas pašvaldības vēlēšanās bija dzirdējuši 63% valsts iedzīvotāju, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Lielākā daļa respondentu pret protestētājiem attiecas negatīvi (39%) vai vienaldzīgi (37%). Savukārt pozitīva attieksme pret notiekošajiem protestiem ir vien 22% respondentu. 

Tikai daļa respondentu uzskata, ka notiekošajiem protestiem ir saistība ar Navaļniju. 16% respondentu domā, ka protesti ir sašutums par Navaļnija ieslodzīšanu, bet vēl 15% domā, ka protestētāji kopumā atbalsta Navaļnija aktivitātes. Vēl 19% respondentu piekrīt apgalvojumam, ka protesta akciju galvenais iemesls ir vispārējā iedzīvotāju neapmierinātība ar korupciju valstī. 

43% respondentu uzskata, ka nesenie protesti ir sekas vispārējai neapmierinātībai ar notiekošo Krievijā. Savukārt 28% respondentu domā, ka protesti notikuši tāpēc, ka protestētājiem kāds esot samaksājis. 

Protesta akcijas Navaļnija atbalstam daudzās Krievijas pilsētās notika 23. un 31. janvārī. Šajās protesta akcijās tika aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku. 

Protesta akcijas notika arī 2.februārī, kad Navaļnijam tika atcelts iepriekš piespriestais nosacītais cietumsods, kas tika aizstāts ar reālu divu gadu un astoņu mēnešu ieslodzījumu. 

Navaļnija līdzgaitnieki izsludinājuši jaunu protesta akciju svētdien, 14.februārī. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu