Četri pārtikas produkti, kas negatīvi ietekmē vīriešu libido (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Neilgi pirms Valentīndienas Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Pārtikas revidents” apskata afrodīzijus - dažādus produktus, kuri, iespējams, uzlabo seksuālo veselību un seksualitāti. Raidījumā makrobiotikas speciālists Roberts Lācītis atklāj, kuri četri produkti negatīvi ietekmē vīriešu seksuālo veselību un potenci.

Makrobiotikas speciālists uzsver, ka svarīgs pamatnoteikums seksuālās veselības uzlabošanā ir regulāra fiziskā slodze. Taču vēl būtiskāk ir attīrīt ķermeni no visa liekā un tikai pēc tam tajā “likt labos produktus”, piemēram, afrodīzijus.

“Pats pirmais un pats galvenais visā šajā procesā - noņemt vai samazināt līdz minimumam, cik vien tas ir iespējams, pārtikas produktus, kuri vīrietim it sevišķi dzen zemē testosteronu,” uzsver Lācītis.

1. Cukurs

Foto: Unsplash

Šāds produkts, piemēram, ir cukurs. Vīriešiem jo īpaši būtu jāseko līdzi tam, cik daudz cukura viņi ikdienā patērē. Tā lietošanas ietekmē organismā aug cukura līmenis un izdalās insulīns, bet insulīns samazina testosterona līmeni.

“Cukura līmenis ceļas, ir nepieciešams insulīns, un insulīns dzen zemē testosteronu. Atkal problēma,” skaidro Roberts Lācītis, aicinot cukura vietā izvēlēties medu, stēviju, vīģes, dateles.

2. Nekvalitatīva kafija

Foto: Unsplash

Raidījumā makrobiotikas speciālists arī atklāj, ka testosterona līmeni var samazināt pārlieka kafijas lietošana, jo īpaši nekvalitatīvas. “Nekvalitatīvs kafijas ražojums var nodzīt to testosteronu uz nulli. Ja ļoti vajag kafiju - četras, piecas krūzītes dienā, tad tas jau nozīmē, ka ir vajadzīga atpūta, jo vairs jau nevar bez tā iztikt.”

3. Liellopu gaļa

Foto: Unsplash

Roberts Lācītis arī iesaka izvairīties no nekvalitatīvu gaļas produktu lietošanas: “Gaļai ir tikai viens noteikums - pēc iespējas tīrāka, mājās audzēta vai medībās iegūta, vai lamatās noķerta.”

Speciālists min to, ka lopu ražošanā nereti tiek izmantoti augšanas hormoni. Tie ir sieviešu dzimumhormoni estrogēni, un vīrietim tie nenākot par labu.

Lācītis aicina uzturā vīriešiem lietot aitas, kazas vai mājputnu gaļu.

4. Sojas produkti

Foto: Unsplash

Makrobiotikas speciālists arī norāda, ka vīriešiem būtu jāseko līdzi dažādu sojas produktu patēriņam, jo arī tajos ir sievišķie hormoni - fitoestrogēni. Vienlaikus viņš norāda, ka sojas mērce ir pieļaujama, ja tā sastāv tikai no četrām sastāvdaļām.

Taču, pievēršoties tiem produktiem, kuru lietošana vīrietim būtu ieteicama, makrobiotikas speciālists akcentē jūras veltes, jo īpaši zivis.

“Svaigas zivis, ko mēs varam dabūt, anšovi, krabji, jo tur ir daudz cinka. Tās pašas austeres, jo tur arī ir daudz cinka, kas uzlabo cilvēka reproduktīvo sistēmu, vīrieša enerģiju.”

«Pārtikas revidents» ir analītisks raidījums, kas pēta veikalu plauktos un tirgū pieejamās pārtikas izcelsmi, saturu un cenu atšķirību, katru nedēļu īpašu uzmanību veltot kādam produktam, produktu grupai vai produkta sastāvdaļai. Raidījums LTV 1 ēterā tiek pārraidīts trešdienās plkst. 21.10.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu