Rosina apsūdzēt privātpersonas par 60 000 eiro kukuļu pieprasīšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis apsūdzēt trīs fiziskas personas par 60 000 eiro kukuļu pieprasīšanu no uzņēmumiem, lai panāktu, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veiktajās nodokļu audita lietās pieņemtu uzņēmumiem labvēlīgu lēmumu, informēja KNAB.

Neviena no kriminālvajāšanai rosinātajām personām nav VID amatpersona.

Personas rosināts apsūdzēt par iespējamu kukuļdošanas organizēšanu, kukuļu pieprasīšanu lielā apmērā no privātajiem uzņēmumiem, kā arī kukuļu piesavināšanos.

Krimināllietas materiāli liecina, ka trīs fiziskās personas pēc iepriekšējas vienošanās diviem uzņēmumiem pieprasīja kukuļus kopumā 60 000 eiro apmērā, lai panāktu, ka VID veiktajās nodokļu audita lietās tiktu pieņemts uzņēmumiem labvēlīgs lēmums. Neviena no kriminālvajāšanai rosinātajām personām nav VID amatpersona.

"Krimināllietas izmeklēšanā atbalstu sniedza VID Iekšējās drošības pārvalde, tādējādi apliecinot nesaudzīgo attieksmi pret jebkādiem kukuļošanas gadījumiem valsts pārvaldē. KNAB un VID ciešā sadarbība ļauj novērst noziedzīgus nodarījumus un to mēģinājumus, kur iesaistītas ne tikai pašas valsts amatpersonas, bet arī fiziskas personas. Ja uzņēmumi nonāk situācijās, kad amatpersonas vai starpnieki pieprasa kukuli vienīgā rīcība ir nevis paļauties uz šo personu solījumiem, bet gan ziņot KNAB," norāda KNAB priekšnieka vietniece izmeklēšanas darbību jautājumos Ineta Cīrule.

KNAB krimināllietu sāka 2020.gada 30.aprīlī. Tagad lieta nodota Ģenerālprokuratūrai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu