Jaunas ēras sākums: Mac datori ar M1 čipu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Tehnoloģiju uzņēmums Apple ir ieviesis jaunos Mac datorus ar pašu radīto M1 procesoru. Tas ir milzīgs izrāviens attīstībā – datori ar jauno procesoru ir neticami ātri, un to akumulatora darbības laiks ir turpat divas reizes ilgāks nekā iepriekš.

"Lēmums radīt procesoru, kas nodrošinātu vēl efektīvāku iekārtu darbību pat tad, kad tās veic īpaši sarežģītus uzdevumus, ir viena no visnozīmīgākajām Mac inovācijām pēdējās desmitgadēs. Lietojot šos datorus, cilvēki pamanīs šo jaunumu, jo, pateicoties datora ātrajai veiktspējai, viņi daudz īsākā laika sprīdī varēs izdarīt vairāk," norāda sertificēts Apple sistēmu inženieris Andrejs Mihailovs.

Jaudīgais M1 čips ir visos jaunajos Apple datoru modeļos – MacBook Air un MacBook Pro (13 collu) klēpjdatoros un Mac Mini datoros. Jaunais 8 kodolu procesors nodrošina vairāk nekā trīs reizes  ātrāku datora veiktspēju.

Būtiski uzlabota arī grafikas apstrāde. Testi, kas veikti jauno datoru izstrādes procesā, rāda, ka iekārtas ar M1 čipu ir pat līdz sešām reizēm jaudīgākas video un bilžu apstrādē vai darbā ar programmatūru, kas prasa lielus iekārtas resursus. Tajā pašā laikā dators ir daudz energoefektīvāks, ieskaitot akumulatoru, kas bez uzlādes spēj darboties pat līdz 20 stundām.

Foto: Publicitātes foto

Jaudīgs procesors, ilgākais akumulatora laiks un ātrākā grafika

Jaunie MacBook datori ir gandrīz trīs reizes ātrāki nekā iepriekšējās paaudzes modeļi. Visi datora pamatelementi ir apvienoti vienā čipā, padarot datoru vēl jaudīgāku un ātrāku.

MacBook Air un Mac Mini tagad darbojas divas reizes ātrāk nekā iepriekš, pirmo reizi integrējot progresīvo 5 nanometru ražošanas tehnoloģiju personāldatoros. Tajā pašā laikā MacBook Pro 13 collu modeļa akumulators spēj starp uzlādēm strādāt līdz pat 20 stundām – sasniedzot visilgāko akumulatora darbības laiku Mac vēsturē.

Jaunie datormodeļi nodrošina vēl labāku mijiedarbību ar citām Apple iekārtām. Apple viedierīču jau tā ērtā un nevainojamā ekosistēma ir kļuvusi vēl pievilcīgāka. Visas iekārtas tagad var izmantot vienas un tās pašas aplikācijas, kas paātrina darbu un uzlabo lietotāja pieredzi.

M1 procesora īpašā priekšrocība ir visu laiku progresīvākais grafikas procesors – tā attēlu apstrādes jauda ļauj veikt profesionālas kvalitātes video apstrādi, ātrāku fotoattēlu apstrādi, kā arī izmantot jaunākos 3D vai citas grafiskā dizaina programmas, atskaņot augstas izšķirtspējas spēles.

Nozīmīgas pārmaiņas katrā datora modelī

Jaunais M1 čips visbūtiskāk izmainījis MacBook Air, kas ir vispopulārākais, plānākais un vieglākais  modelis Apple klēpjdatoru vidū. Tagad tas ir ar trīs reizes ātrāku veiktspēju un piecām reizēm ātrāku attēlu apstrādi. Visas aplikācijas un programmas atveras ātrāk, ir iespēja atskaņot grafiski sarežģītas spēles, un tā akumulatora darbības laiks ir 18 stundas. Pateicoties efektīvajai dzesēšanas sistēmai, datoram nav ventilatora, tāpēc tas darbojas pilnīgi klusi. Šis modelis ir ideāli piemērots darbam, mācībām vai ikdienas lietošanai.

Palielinājusies arī MacBook Pro (13 collas) veiktspēja – gandrīz trīs reizes jaudīgāks procesors un piecas reizes ātrāka grafikas apstrāde liks pamanīt atšķirību. Jaunais M1 čips viegli tiek galā ar sarežģītiem uzdevumiem un milzīgu slodzi. Šis datora modelis iepriecinās tos, kuri daudz strādā ar vizuālā materiāla apstrādi - bilžu apstrādi, video veidošanu un rediģēšanu, 3D aplikācijām. Šis datora modelis ir ideāli piemērots jebkuras jomas profesionālim. Ar šo datoru ierastos ikdienas uzdevumus iespējams veikt ātrāk. Arī šis modelis ir pārsteidzoši energoefektīvs, tā akumulatora darbības laiks var sasniegt pat 20 stundas, kas ir visilgākais laiks Mac vēsturē.

Mazais, bet jaudīgais Mac Mini galda dators tagad ir trīs reizes ātrāks par iepriekšējās paaudzes datoriem, un tā grafiskā apstrādes jauda ir sešas reizes ātrāka. Tas nozīmē, ka uzdevumus varēs pabeigt daudz ātrāk, un progresīvās grafikas aplikācijas (piemēram, Adobe Photoshop) darbosies nevainojami. M1 čipa integrētās tehnoloģijas ļauj pārspēt citus daudz lielākus datorus. Šī tehnoloģija paveic īpaši sarežģītus uzdevumus, patērējot par aptuveni 60% mazāk enerģijas nekā iepriekšējo paaudžu modeļi. Tas viss ir ietverts jau labi zināmajā, īpaši kompaktā, tikai 19,7 cm lielā kvadrātveida korpusā. Tas pārliecinoši ir viens no labākajiem mājas datoriem.

Jauni datori ar jaunāko operētājsistēmu

Jaunais M1 procesors tika izstrādāts, lai tas darbotos ar vienu no visprogresīvākajām datoru operētājsistēmām pasaulē – MacOS Big Sur. Tajā atjaunināts ir ne tikai dizains, bet ieviestas arī daudz jaunas funkcijas, tāpat veiktas arī būtiskas izmaiņas lietotāja saskarnē, kā arī  instalēts vislielākais iebūvēto aplikāciju skaits.

Foto: Publicitātes foto

Tīmekļa pārlūkprogrammas Safari pilns atjauninājums ietver daudz plašākas iespējas to personalizēt, kā arī tajā ir veikti uzlabojumi efektivitātē, enerģijas patēriņā un datu aizsardzībā. Atjauninātas arī tādas funkcijas kā Maps, Search un ziņapmaiņa.

Pirmo reizi jaunajos Mac datoros būs iespējams izmantot vairumu no visiecienītākajām iPhone un iPad aplikācijām. Tāpat varēs izmantot virkni jaudīgu programmu, kas ir izstrādātas un pielāgotas M1 procesoram. Visas aplikācijas, kas līdz šim ir darbojušās uz iepriekšējiem Mac modeļiem, darbosies arī uz jaunajiem datoriem ar M1 procesoru.

Šobrīd, pērkot jebkuru Mac modeli, tiek piedāvāts bez maksas uz vienu gadu izmēģināt Apple TV. Viedierīču labākos piedāvājumus meklējiet Apple autorizēto pārstāvju internetveikalos: https://www.avadbaltic.com/lv/#where-to-buy .

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu