Austrijas finanšu ministra mājās aizdomās par korupciju veikta kratīšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Austrijas policija. Ilustratīvs attēls
Austrijas policija. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Pret Austrijas finanšu ministru Gernotu Blīmelu sākta izmeklēšana korupcijas lietā, kurā iesaistīts kāds azartspēļu uzņēmums, trešdien paziņojusi Vīnes prokuratūra.

Ministrs apliecinājis, ka viņa mājās notikusi kratīšana, taču noliedzis, ka viņa pārstāvētā konservatīvā Tautas partija (ÖVP) būtu saņēmusi ziedojumus no "Novomatic", kas nodarbojas ar azartspēļu tehnoloģiju eksportu un pārvalda kazino.

Austrijas prokuratūras pretkorupcijas nodaļai ir aizdomas, ka viens no "Novomatic" vadītājiem ziedojis valdošajai partijai, lai panāktu, ka valdības amatpersonas sniegtu uzņēmumam atbalstu kādā ārvalstu nodokļu lietā.

"Es daru visu, lai to ātri noskaidrotu un apgāztu nepatiesās apsūdzības," savā paziņojumā uzsvēris Blīmels, kas tiek uzskatīts par kanclera Sebastiana Kurca "labo roku".

Haralds Neimans, kas pērn pameta "Novomatic" vadītāja amatu ar advokāta starpniecību paziņojis, ka nekad nav piedāvājis, solījis vai devis ziedojumus ÖVP saistībā ar šo lietu.

Tikmēr opozīcijā esošās partijas pieprasījušas Blīmela demisiju.

"Jebkurā civilizētā valstī finanšu ministrs atkāptos," izteicies parlamenta deputāts Jāns Krainers, kurš pārstāv sociāldemokrātus (SPÖ).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu