Andris Indāns ietin mežu lentēs (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Indāns
Andris Indāns Foto: publicitātes

Skaņas mākslinieks un mūziķis Andris Indāns (1973) mājsēdes laikā radījis audiovizuālu darbu "Tapes on Trees". Tā ir videoformāta versija tāda paša nosaukuma skaņas instalācijai, kuru Indāns izveidoja savā lauku piemājas mežā Rubeņu ciemā, ietinot kokus septiņdesmito gadu datoru magnētiskajās lentēs. 

Vējainā laikā, lentēm plīvojot, to vibrācijas rada savdabīgu mūziku, kura tembrāli iekļaujas un papildina meža skaņu atmosfēru.

"Tapes on Trees" video skaņas celiņš papildināts ar rubeņu riesta dziesmām un skaņām no Latvijas sintezatoru ražotāja Erica Synths analogā sintezatora SYNTRX, kurš ir mūsdienu līdzinieks leģendārajam septiņdesmito britu sintezatoram Synthi AKS (izmantots Brian Eno, Pete Namlook, Pink Floyd un daudzos citos tā laika eksperimentālās mūzikas ierakstos). Tā ir mākslinieciska reference uz Indāna bērnības laika tehnoloģijām un to mijiedarbību ar dabas spēkiem.

Andris Indāns ar mūziku un skaņu eksperimentiem nodarbojas kopš astoņdesmito beigām, viņa pazīstamākais elektroniskās mūzikas projekts ir Gas Of Latvia, kā arī Andris darbojies grupās First Latvians On Mars, "Antarktīda", "Kartāga" u.c. Indāns ir mūzikas autors vairākām teātra izrādēm, filmām, videomākslai, vienai modes skatei un dažādiem citiem formātiem, piemēram, papildinātās realitātes skaņdarbam, kurš kopš pērnās vasaras bez covid19 ierobežojumiem jebkurā laikā klausāms Jēkabpils teritorijā ar android aplikāciju  "Jēkabpils 35+O" .

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu