Jelgavas novada domes priekšsēdētājam būs jāskaidrojas par revīzijas kavēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune Foto: Lita Krone/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), pieprasījis Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem paskaidrojumus par finanšu revīzijas kavēšanu.

TVNET jau ziņoja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) prasīja Jelgavas novadam izsniegt ministrijas veiktajai ārkārtas finanšu revīzijai prasīto informāciju.

Iepazīstoties ar Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vēstuli par iemesliem, kādēļ šī informācija netiek sniegta, tika pieprasīti paskaidrojumi par revīzijas kavēšanu.

"Pašvaldības priekšsēdētāja vēstulē norādītie iemesli nav konstruktīvi. Domes priekšsēdētājam kā pašvaldības augstākajai amatpersonai ir ne tikai savā darbībā jāievēro normatīvo aktu prasības, bet arī jāieņem aktīva pozīcija un jādara viss iespējamais, lai tiktu novērsti ilgstoši normatīvo aktu pārkāpumi," uzsver Plešs.

Viņaprāt, priekšsēdētājam jāspēj organizēt pašvaldības darbs tā, lai nodrošinātu sadarbību ar ministrijas pilnvaroto revīzijas veicēju. 

Rīcība, neizsniedzot informāciju, kurai saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir jābūt sagatavotai un pieejamai jau šodien, norādot uz apzinātu revīzijas novilcināšanu vai uz normatīvo aktu pārkāpumiem, uzskata ministrs.

Ministrija secina, ka Caune nav precīzi un pilnīgi informējis domes deputātus par revīzijas tiesisko pamatu. 

Ministrijas iepriekšējās vēstules mērķis bijis vērst domes uzmanību uz izpilddirektores rīcību, kuras rezultātā iespējams tiek pārkāpts likums.

VARAM norāda, ka par pieļauto normatīvā akta pārkāpumu atbildība būs jāuzņemas domei, kā koleģiālai institūcijai. Līdz ar to esot svarīgi, lai ikviens no domes sēdē klātesošajiem, ir informēts par tiesiskajām sekām, kādas var iestāties, ja pašvaldība savā darbībā neievēro normatīvos aktus.

Ministrija atgādina, ka Revīzijas notiek Saldus, Alūksnes un Jelgavas novada pašvaldībās, kā arī Daugavpils pilsētas pašvaldībā, savukārt atlikusī pašvaldība tiks izvēlēta no Pierīgas aglomerācijas, tādējādi aptverot visus plānošanas reģionus un vērtējot visu mērogu pašvaldības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu