Minhenes drošības konferences "īpašajā izlaidumā" piedalīsies gan Baidens, gan Merkele

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Minhenes drošības konferencē, kas šogad pandēmijas dēļ norisināsies virtuālā formātā, līdzās ASV prezidentam Džo Baidenam piedalīsies arī Vācijas kanclere Angela Merkele, piektdien paziņojuši organizatori.

Baidens, kura dalība konferencē jau apstiprināta iepriekš, būs pirmais ASV prezidents, kas piedalās Minhenes drošības konferenci, kas ir viens no nozīmīgākajiem ikgadējiem pasākumiem, kas veltīts starptautiskās drošības jautājumiem.

Konferencē, kas notiks nākamo piektdien, piedalīsies arī Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs un ASV īpašais sūtnis klimata jautājumos Džons Kerijs.

Parasti Minhenes drošības konference norisinās klātienē vairākas dienas Vācijas Bavārijas federālās zemes galvaspilsētā, un konferences vadītājs Volfgangs Išingers pauda cerību, ka vēl šogad būs iespējams noorganizēt pasākumu tradicionālā formātā.

Nākamnedēļ plānotais konferences "īpašais izlaidums" ilgs tikai pāris stundas. To laikā plānots apspriest transatlantiskās sadarbības atjaunošanu, paziņoja organizatori.

Gaidāms, ka tiks diskutēts arī par tādiem aktuāliem jautājumiem kā klimata izmaiņas un pandēmija.

Plānots, ka virtuālajā konferencē piedalīsies arī Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adanoms Gebrejesuss un ASV miljardieris Bils Geits.

Baidenam, kurš regulāri apmeklējis Minhenes drošības konferenci kopš 1980.gada, šī būs pirmā iespēja uzrunāt Eiropas sabiedrotos kopš stāšanās ASV prezidenta amatā.

Kā izteicies Išingers, tas parāda, ka Baidenam ir lielas cerības attiecībā uz Vācijas vadību, sevišķi, runājot par transatlantiskajām attiecībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu