Mario Dragi oficiāli uzņemas veidot Itālijas valdību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Eiropas Centrālās bankas prezidents Mario Dragi piektdien oficiāli paziņojis Itālijas prezidentam Serdžo Matarellam, ka viņš nodrošinājis pietiekamu atbalstu, lai izveidotu jauno valdību.

Dragi veidotajai nacionālās vienotības valdībai atbalstu izteicis vairums partiju, kas pārstāv visplašāko politisko spektru.

Dragi iesniedza Matarellam arī sava kabineta locekļu sarakstu, un prezidentam tagad tie oficiāli jāizvirza ministru amatiem.

Jaunā valdība amata zvērestu dos sestdien, kam, domājams, nākamās nedēļas sākumā sekos uzticības balsojumi abās parlamenta palātās.

Jau ziņots, ka līdzšinējais Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte 26.februārī iesniedza demisijas rakstu, cerot, ka prezidents uzticēs viņam jaunās valdības veidošanu.

Taču Matarella pirms nedēļas jauno valdību veidot uzaicināja Dragi.

Centriski kreisā koalīcija zaudēja vairākumu parlamenta augšpalātā Senātā, kad no tās janvāra vidū izstājās ekspremjera Mateo Renci partija "Italia Viva" ("Dzīvā Itālija"). Izstāšanās iemesls bija Renci un Kontes domstarpības par to, kā izmantot Eiropas Savienības (ES) palīdzību pandēmijas skartajām dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu