Beitnere-Le Galla pēc vakcīnas saņemšanas aicina atsākt valdības darbu klātienē (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla piedalās izdevuma "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 2017./2018. Sabiedriskā labuma radīšana un kolektīvo resursu nosargāšana Latvijā" atvēršanas pasākumā Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centrā.
Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla piedalās izdevuma "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 2017./2018. Sabiedriskā labuma radīšana un kolektīvo resursu nosargāšana Latvijā" atvēršanas pasākumā Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centrā. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) šonedēļ ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), aicinot nodrošināt visu valdības locekļu vakcināciju pret Covid-19, lai Ministru kabinets varētu atsākt darbu klātienē, liecina politiķes ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Pašlaik lielākās daļas valdības locekļu pirmreizējā vakcinēšana pret Covid-19 jau ir notikusi, un arī pati Beitnere-Le Galla trešdien, 11.februārī, ir saņēmusi vakcīnu. Vakcinējušies nav Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ministri, kuri pauda, ka pirms politiķiem vakcinēšana jānodrošina prioritārajām grupām. Beitnere-Le Galla norādīja, ka viņai vakcinēties bijis būtiski "valsts pamatfunkciju nepārtrauktībai", jo parlamenta priekšsēdētājas prombūtnes vai slimības laikā viņas pienākumus, tajā skaitā sēžu vadīšanu, nodrošina priekšsēdētājas biedres.

Vēstulē premjeram politiķe paudusi viedokli, ka jāvakcinē valdības locekļi, jo nepieciešams "pēc iespējas ātrāk atsākt valdības darbu klātienē, lai konstruktīvi pieņemtu lēmumus saistībā ar Covid-19 krīzes pārvarēšanas darbībām".

Tikmēr Beitneres-Le Gallas politiskā spēka JKP valde un frakcija šonedēļ paziņoja, ka uzstās uz to, ka pirmsskolas izglītības iestāžu, kā arī sākumskolas pedagogi būtu iekļaujami pret Covid-19 vakcinācijas rindā vienlaicīgi ar senioriem. JKP ministri līdz ar to paziņoja, ka solidarizēšoties ar pedagogiem un vakcinēties tikai pēc tam, kad tiks sākta pedagogu vakcinācija.

Kā norādījis partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns, Lietuva un Igaunija jau ir sākusi skolotāju vakcinēšanu, bet Veselības ministrijas (VM) piedāvātais grafiks paredz to, ka Latvijā lielākā daļa pedagogu vakcinācija varētu notikt tikai šā gada vasarā, tas ir pēc tam, kad mācību gads jau būs noslēdzies.

Viņaprāt, tas ir pilnīgi nepieņemami, tāpēc JKP ministri noteikti aicinās valdības koalīcijas partnerus šo lēmumu mainīt un iekļaut skolotājus prioritāšu sarakstā līdz ar senioriem.

Kā ziņots, pirmie vakcīnas pret Covid-19 saņem tie iedzīvotāji, kas iekļauti prioritārajās grupās. Patlaban no prioritārajām grupām jau tiek vakcinēti veselības iestāžu darbinieki, kā arī pakāpeniski tiek sākta sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcinācija.

Paralēli tam vakcīnas saņēmusi arī virkne valsts augstāko amatpersonu, tostarp Beitnere Le-Galla, Kariņš, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS) un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP).

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu