Jaunzēlandes lielākajā pilsētā trīs Covid-19 gadījumu dēļ uz trim dienām nosaka stingrus ierobežojumus

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Brīdinājuma zīmes, aicinot ievērot 2 m distanci, Oklendā, Jaunzēlandē
Brīdinājuma zīmes, aicinot ievērot 2 m distanci, Oklendā, Jaunzēlandē Foto: Reuters/ScanPix

Jaunzēlandes lielākajā pilsētā Oklendā atklāti trīs Covid-19 gadījumi, kuru inficēšanās avots nav izsekojams, tāpēc pilsētā uz trim dienām noteikti stingri ierobežojumi, svētdien paziņojusi premjerministre Džasinda Ārderna.

Stingrie ierobežojumi Oklendā, kur ir nepilni divi miljoni iedzīvotāju, būs spēkā pirmdien, otrdien un trešdien, un to laikā cilvēkiem jāpaliek mājās, ja vien nav īpaši svarīga iemesla tās atstāt. Jāpārtrauc darbs skolām un uzņēmumiem, kuri nav vitāli svarīgi sabiedrības funkcionēšanai.

Pārējā valstī šajās trīs dienās aizliegts pulcēties vairāk par 100 cilvēkiem, kā arī sabiedriskajā transportā jāvalkā maskas.

Ierobežojumi noteikti, jo atklāta saslimšana ar Covid-19 kādā oklendiešu ģimenē. Saslimušie ir māte, tēvs un meita. Domājams, ka tēvs un meita inficējušies no mātes, par kuras inficēšanos nav skaidrības. Māte strādā lidostā uzņēmumā, kas mazgā apģērbus un apkalpo aviokompānijas.

Atšķirībā no vairākuma pasaules valstu Jaunzēlandē ir izdevies apturēt koronavīrusa izplatīšanos sabiedrībā, tāpēc valstī dzīve lielā mērā norit kā ierasts, ir atļauti publiskie pasākumi un to dalībniekiem nav jāvalkā maskas. Ārvalstnieku ieceļošana ir stingri ierobežota, un tiem, kas iebraukuši valstī, 14 dienas jāpavada karantīnā. Tāpēc ikreiz, kad ir aizdomas par inficēšanos sabiedrībā, tiek veikti stingri piesardzības pasākumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu