Par miljardieri kļuvusi uzņēmēja, kura skandalozu notikumu dēļ pameta "Tinder" (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Iepazīšanās pakalpojuma “Bumble” dibinātājas Vitnijas Vulfas Hērdas aktīvu vērtība sasniegusi 1,6 miljardus dolāru. Sieviete par miljardieri kļuvusi pēc veiksmīga kompānijas sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO), pēc kura “Bumble” vērtība akciju tirgos pieauga par 85%.

31 gadu vecā Vitnija Vulfa Hērda, kura ir “Bumble” dibinātāja un vadītāja, ir kļuvusi par jaunāko sievieti miljardieri pasaulē, kura pati nopelnījusi savas bagātības. Tiek norādīts, ka “Bumble” akcijas NASDAQ biržā ir iespējams iegādāties no 11. februāra. To sākotnējā cena bija 43 dolāri par vienu akciju; pirmajās tirdzniecības sesijās akciju vērtība pieauga par vairāk nekā 85% - līdz teju 80 dolāriem par vienu akciju, bet kompānijas tirgus vērtība pārsniedza 15 miljardus dolāru.

Vulfai Hērdai pieder gandrīz 12% kompānijas akciju. Viņas daļa uzņēmumā tiek novērtēta ar 1,6 miljardiem dolāru. Līdzvērtīga aktīvu summa ir vienai citai miljardierei – 25 gadus vecajai Aleksandrai Andersenai no Norvēģijas. Tomēr atšķirībā no Vulfas Hērdas, Andersena šīs bagātības nav nopelnījusi pati, bet gan mantojusi kapitālu no tēva.

2019. gadā “Forbes” par jaunāko sievieti – miljardieri, kura pati nopelnījusi šādu summu, nosauca toreiz 21 gadu veco amerikāņu modeli Kailiju Dženeri, tomēr pašlaik viņa miljardieru sarakstā nav atrodama.

Tiek norādīts, ka “Bumble” ir iepazīšanās serviss. Atšķirībā no konkurentiem, šajā pakalpojumā pirmās, kuras var sākt kontaktu, ir tikai sievietes.

Vulfa Hērda bija viena no “Bumble” tagadējo konkurentu “Tinder” dibinātājām, taču 2014. gadā viņa pameta uzņēmumu, vainojot savu bijušo priekšnieku seksuālā uzmācībā un draudos. “Tinder” apsūdzības noraidīja, un jau drīz konflikts tika noregulēts.

Neilgi pēc aiziešanas no “Tinder”, Vulfa Hērda kopā ar Krievijas miljardieri Andreju Andrejevu, kurš ir arī iepazīšanās pakalpojuma “Badoo” dibinātājs, radīja lietotni “Bumble”.

2019. gadā uzņēmuma akciju kontrolpaketi iegādājās privātā investīciju kompānija “Blackstone Group”. Pēc darījuma Vulfa Hērda kļuva par “Bumble” ģenerāldirektori.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu