Arī Nissan noliedz, ka ar Apple pārrunā autonomo auto ražošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Nissan Ariya
Nissan Ariya Foto: Nissan

Japānas autobūves uzņēmums "Nissan" pirmdien paziņoja, ka neveic sarunas ar ASV informācijas tehnoloģiju gigantu "Apple" par iespējām sadarboties autonomās vadības automobiļu ražošanā.

"Apple" projekts "Titan" paredzēts elektriskajām autonomās vadības automašīnām, un izstrāde tiek veikta jau vairākus gadus, taču sīkāku informāciju uzņēmums nesniedz.

Laikraksts "Financial Times" vēstīja, ka viedtelefonu "iPhone" ražotājs nesen vērsies pie "Nissan" par iespējamu sadarbību šajā projektā, taču Japānas autoražotājs šo informāciju noliedz.

Nebūtu arī pārsteigums, jo "Nissan" pašiem ir darba pilnas rokas. Galu galā vasarā klajā tika laists kompānijas pirmais elektriskais krosovers "Ariya", un tūlīt, tūlīt, tas ir - šonedēļ, pasaulei tiks atklāta bestsellera "Qashqai" jaunā paaudze. Uz abiem modeļiem zīmols liek milzu cerības.

Kāds informācijas avots autobūves uzņēmumā norādījis, ka "Nissan" nav nepieciešams "Apple", lai pārdotu tā automobiļus.

Kā ziņots, Dienvidkorejas autobūves uzņēmums "Hyundai Motor Co." un ar to saistītais automašīnu ražotājs "Kia" pirms nedēļas arī noraidīja izskanējušo informāciju, ka ar "Apple" tiek apspriestas iespējas sadarboties autonomās vadības automobiļu ražošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu