Baidens aicina ASV pieņemt ieroču reformu (10)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: AP Photo/Susan Walsh, file

ASV prezidents Džo Baidens aicinājis Kongresu pieņemt ieroču reformas, tostarp pusautomātisko šaujamieroču aizliegumu, vēsta raidorganizācija BBC. 

Ar šādu priekšlikumu Baidens nāca klajā svētdien, kad apritēja trīs gadi kopš apšaudes Pārklendā, Floridas štatā. 2018.gada 14.februārī bijušais skolēns, bruņojies ar AR-15, iegāja Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā. Apšaudē tika nogalināti 17 cilvēki. Daudzi uzbrukumā izdzīvojušie skolēni kļuva par stingrākas ieroču kontroles aktīvistiem.

"Vecāki, laulātie, bērni, brāļi, māsas un draugi visā mūsu valstī pazīst sāpes, zaudējot tuvinieku ieroču vardarbības dēļ," paziņoja Baidens.

Tiesības nēsāt ieročus noteiktas ASV Konstitūcijas otrajā labojumā. Baidens aicinājis noteikt, lai pirms ieroča pārdošanas obligāti būtu jāveic pircēja personības pārbaude, kā arī aizliegt magazīnas ar palielinātu patronu skaitu un izbeigt ieroču ražotāju tiesisko imunitāti.

"Mēs to esam parādā visiem tiem, kurus esam zaudējuši, un visiem dzīvajos palikušajiem, kuri atstāti sērojam un cīnāmies par pārmaiņām," teica Baidens. "Šis ir laiks rīkoties."

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu