Valdības sēdes par Covid-19 pandēmijas jautājumiem turpmāk būs atklātas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdības sēdes par Covid-19 pandēmijas jautājumiem turpmāk būs atklātas, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja: lai stiprinātu lēmumu caurskatāmību un veicinātu sabiedrības izpratni par to pieņemšanas gaitu, turpmāk valdības sēdes, kurās tiks skatīti ar Covid-19 pandēmiju saistīti ierobežojumi, atbalsta pasākumi un vakcinācijas jautājumi, būs atklātas.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāts Ivars Zariņš (S) šodien aicināja 24 stundu laikā sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par atklātām valdības sēdēm saistībā ar Covid-19, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimā norādīja, ka ir savākti nepieciešamie deputātu paraksti, lai saskaņā ar Satversmes 20.pantu tiktu sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā būtu Saeimas lēmums, kas noteiktu, ka valdībai turpmāk, izskatot ar Covid-19 saistītos jautājumus, jālemj par tiem atklātās valdības sēdēs.

Ārkārtas Saeimas sēdes iniciators Zariņš uzsvēra, ka nepieciešamība padarīt valdības sēdes atklātas, lai dotu iespēju sabiedrībai sekot līdzi un pārliecināties, cik atbildīgi un kompetenti ir valdības lēmumi saistībā ar Covid-19, ir kļuvusi acīmredzama.

Viņaprāt, tas ir tāpēc, ka, lemjot par pasākumiem saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanu vai atbalsta sniegšanu saistībā ar šiem ierobežojumiem, valdība nav bijusi spējīga sniegt tiem pamatotus un sabiedrībai saprotamus skaidrojumus, kā arī Latvijas sabiedrībai joprojām nav saprotams pamatojums un jēga vairumam valdības pieņemto lēmumu.

Deputāta ieskatā, tas rada pamatotas bažas, ka šī valdība nav spējīga adekvāti vērtēt notiekošos procesus, pieņemt pārdomātus, pamatotus, situācijai atbilstošus lēmumus. "Tas arī izskaidro, kāpēc šī valdība "nav spējīga" nokomunicēt savus lēmumus Latvijas sabiedrībai, lai gan sabiedriskajām attiecībām valdībai ir piešķirts "tik daudz naudas, cik nekad nav bijis", jo labākais priekš varas, ko šajā situācijā valdība var darīt ar saviem lēmumiem, ir paklusēt," paudis deputāts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu