Koalīcija nevienojas par mazo veikalu atvēršanu reģionos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
veikals Koknesē
veikals Koknesē Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valdību veidojošās partijas vēl nevienojās par mazo veikalu atvēršanu reģionos, lai nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas visiem mazumtirgotājiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Diskusiju par minēto plānots turpināt rīt valdības sēdē.

Priekšlikumu nodrošināt vienlīdzīgas iespējas visiem mazumtirgotājiem, vienlaikus mazinot arī cilvēku drūzmēšanos veikalos koalīcijā iesniedza Nacionālā apvienība (NA).

Partijā skaidroja, ka kopš 8.februāra pārtikas un higiēnas preču veikalos, kuru sortimentā ir vismaz 70% attiecīgo produktu, var iegādāties pilnīgi visu bez ierobežojumiem. Viņa atzīmēja, ka šobrīd pircējiem nereti nākas stāvēt rindā, lai iekļūtu veikalā, kamēr līdzās esošie mazie veikaliņi ir slēgti un cīnās par izdzīvošanu.

NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsvēra, ja ir atļauts iegādāties visas preču grupas, tad, jo lielāks skaits veikalu būs atvērti, jo pircējiem būs vairāk iespēju izvēlēties atšķirīgas tirdzniecības vietas, nevis stāvēt rindās un drūzmēties.

"Tāpat esošajos tirdzniecības noteikumos tiek diskriminēti mazie uzņēmēji un tirgotāji. Šobrīd lielās veikalu ķēdes tirgo preces, par kurām iepriekš konkurēja ar mazajiem veikaliņiem, - apģērbus, apavus un daudzas citas lietas. Valsts ir sniegusi priekšrocības lielajiem tirgus spēlētājiem, kas lielākoties ir ārzemju uzņēmumi, tā vietā, lai dotu iespējas vietējiem," pauda Dzintars.

Partijas ieskatā šis ir politiskas izšķiršanās jautājums. "Epidemiologi jau norādījuši, ka apstākļos, kad tiek tirgotas visas preces, nav epidemioloģiska pamata sašaurināt to veikalu loku, kas tās var tirgot," piebilda politiskajā spēkā

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu