Pavļuts: Tuvākajās divās nedēļās Covid-19 dēļ noteiktos drošības pasākumus pārskatīt nevarēs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Zane Bitere/LETA

Saslimstība ar Covid-19 saglabājas augsta, un vismaz tuvākajās divās nedēļās nevaram pārskatīt Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktos drošības pasākumus dažādās nozarēs, šodien pēc koalīcijas sanāksmes norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Veselības ministrs skaidroja, ka epidemioloģiskā situācija Latvijā saglabājas nopietna, reizē "jūtam" nelielu uzlabojumu.

Pavļuts arī norādīja, ka laboratorijas nedēļas nogalēs būtu gatavas strādāt ar krietni lielāku jaudu, taču ir mazs pieprasījumu veikt Covid-19 testus.

Otrdien, 17.februārī, valdībā paredzēts virzīt ziņojumu par izmaiņām testēšanas kapacitātes politikā, kādā veidā sagatavoties drošības pasākumu pārskatīšanai, kā papildus sekvenēt jaunos vīrusa paveidus, lai justos drošāk par to, vai un kur Latvijā īpaši bīstamie vīrusa paveidi cirkulē, ja tādi šeit vispār ir, skaidroja politiķis.

Kā ziņots, pašlaik līdz 6.aprīlim ir noteikta ārkārtējā situācija ar dažādiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības mazināšanai. Tāpat ir ieviesti kādi atbalsta pasākumi daļai iedzīvotāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu