Kariņš: savlaicīgi neiesniegti dokumenti padara valdības darbu nekvalitatīvu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Reizēm neskaidrības par valdībā iesniegtiem dokumentiem liek vēlāk pieņemt koriģējošus lēmumus, otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Otrdien minētā kopsēde pirmo reizi notiek atklāti.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) kopsēdes sākumā tās dienaskārtībā vēlējās iekļaut kādu jautājumu, tomēr Kariņš iebilda, jo, premjera ieskatā, izskatīšanai valdībā iesniegtajiem dokumentiem ir jābūt pieejamiem savlaicīgi, lai visi ar tiem varētu iepazīties. Tāpēc Kariņš mudināja ministres piedāvātos dokumentus skatīt valdības sēdē ceturtdien.

Vienlaikus Kariņš pauda, ka savlaicīgi neiesniegti dokumenti padara valdības darbu nekvalitatīvu.

"Mūsu darbs ir nekvalitatīvs, jo dokumenti tiek iesniegti par vēlu. Reizēm par dokumentiem ir neskaidrības, tāpēc vēlāk nākas pieņemt koriģējošus vai precizējošus lēmumus," secināja Kariņš.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) gan ironiski piebilda, ka neviens ministrs nav iepazinies ar šodien izskatāmajiem jautājumiem, jo dokumenti vēl vakar vakarā nebija pieejami.

Kariņš ministram paskaidroja, ka tāpēc valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tiek diskutēts par atsevišķiem jautājumiem un tiek pieņemti konceptuāli lēmumi, bet konkrēti lēmumi tiek pieņemti vēlāk, kad ministrijas ir sagatavojušas konkrētas izmaiņas.

Otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē plānots pieņemt konceptuālus lēmumus, kas attiecas uz izglītības un skaistumkopšanas nozarēm Covid-19 krīzē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu