"Nedēļas fokusā" automatizācija, pārkvalifikācija un darba tirgus pandēmijā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Jau rīt, 17. februārī, no pulksten 13.00 līdz 18.00 notiks starptautiska tiešsaistes konference “Nākotnes darbs Latvijā”, kur vadošie pasaules un vietējo nodarbinātības politiku veidotāji un pētnieki, Eiropas nodarbinātības dienestu vadītāji, ekonomisti un uzņēmumu vadītāji dalīsies darba tirgus prognozēs, iezīmēs būtiskākos nodarbinātības izaicinājumus un prezentēs scenārijus nodarbinātības risku mazināšanai.

Nodarbinātības realitāti Latvijā sasaista vairāki aspekti - ne tikai pandēmijas uzliktā spriedze, bet arī izteiktās automatizācijas un robotizācijas tendneces, kuru ietekme vērojama visā pasaulē. Kā viens no atskaites punktiem tiek minēts 2025.gads - pēc Pasaules Ekonomikas foruma aplēsēm tuvāko četru gadu laikā puse no strādājošajiem būs spiesti pārkvalificēties mainīgās nodarbinātības realitātes dēļ. 

Kāda ir situācija Latvijā? Un ar ko rēķināties Latvijas iedzīvotājiem? Par to "Nedēļas fokusā" šodien, 16.februārī, tiešraidē plkst.16 runāsim ar Nodarbinātības valsts aģentūras Latvijā direktori Evitu Simsoni, Rīgas Ekonomikas augstskolas asociēto profesori Zani Vārpiņu un Stratēģiskās cilvēkresursu un komunikāciju vadības konsultāciju uzņēmuma ERDA Group biznesa partneri Zani Čulkstēnu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu