Krietni iereibis autovadītājs Salaspilī nolemj riskēt un vienā naktī tiek pieķerts divreiz

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

It kā ar tiesību zaudēšanu uz pieciem gadiem un līdz pat 2000 eiro sodu par braukšanu vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā nebūtu gana, kāds autobraucējs Salaspilī pēc pirmās tikšanās ar policistiem nelikās mierā un pēc kāda laika jau atkal tika pieķerts pie sava braucamā stūres. 

Kādu šoferi Salaspilī no atkārtotas sēšanās pie stūres alkohola reibumā vienas nakts laikā nav apturējis pat vairākos tūkstošos mērāms sods, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Nakts vidū policisti, kuriem uzticēts pieskatīt Salaspili un tās apkaimi, pilsētas centrā izvietotajās videokamerās pamanīja divus vīriešus, kuri rosījās auto mazgātavā Rīgas ielā, grīļojās un, kadrā ik pa laikam pavīdot šampanieša pudelei, centās savest kārtībā savu Peugeot. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Salaspils pašvaldības policijas priekšnieks Dzintars Strožs raidījumam stāsta, ka novērošanas centra darbiniekiem vīriešu uzvedība šķitusi ļoti aizdomīga un aizdomas pastiprinājis fakts, ka pirms došanās prom, ieraugot Valsts policijas automašīnu ar ieslēgtām bākugunīm, pelēkais Peugeot turpat mazgātavas teritorijā strauji apstājies.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Šā iemesla dēļ uz notikuma vietu izsaukta tuvākā pašvaldības policijas ekipāža, kas uzmeklēja dīvaino auto, apturēja un pārliecinājās, ka aizdomas bija pamatotas; vēlāk uz notikuma vietu izsauktie Ceļu policisti noskaidroja, ka Peugeot vadītājs pie stūres sēdies aptuveni 2,5 promiļu reibumā. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tā nu šī dzērājšofera stāsts varētu arī beigties, taču nē – jau kādu laiku likums pirmajā pārkāpuma reizē neliek konfiscēt braucamo. Tādēļ policisti paturēja prātā, ka pelēkais auto paliks pilsētā. Un ne velti, jo jau divas ar pusi stundas vēlāk šis pats braucamrīks vēlreiz parādījies videonovērošanas centra monitoros.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pamanot pašvaldības policijas transportlīdzekli, Peugeot strauji mainīja kustību, pie luksofora sarkanās gaismas nogriezās uz Daugavpils šoseju un pa pretējo joslu sāka bēgt Saulkalnes virzienā. Veiksmīgas sakritības dēļ tobrīd tuvumā atradās divas vietējās policijas ekipāžas, kas nekavējoties devās pa pēdām neprātīgajam šoferim, viņu panākot nobrauktuvē uz Saulkalnes ciematu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Rezultātā šoferis vēlreiz nonāca ceļu policistu rokās un šajā situācijā arī šķīries no sava braucamrīka, kas nogādāts policijas stāvlaukumā, savukārt par šo notikumu ierosināts kriminālprocess.

Kā atklāj policisti, abi vīrieši ir brāļi, kuri tikai nesen pārcēlušies uz Salaspili. Šī bija viņu pirmā tikšanās ar vietējo policiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu