Ierobežojumi un vīrusa izplatība: informē par epidemioloģisko situāciju valstī (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Šodien plkst.14 preses konferencē veselības nozares eksperti sniedza aktuālo informāciju par epidemioloģisko situāciju un redzējumu par drošības pasākumu turpināšanu, kā arī vakcinācijas pret Covid-19 gaitu.

Tiešraide vērojama portālā TVNET.

Ministrijā atgādina, ka drošības pasākumu un ierobežojumu pārskatīšana notiek saskaņā ar Ministru kabinetā apstiprināto "luksofora" principu.

Preses konferencē piedalījās veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta Vides veselības nodaļas vadītāja Jana Feldmane un Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Jau ziņots, ka pēdējā nedēļā ir vērojams neliels jaunatklāto Covid-19 gadījumu samazinājums - par 11,7% salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš.

Vienlaikus saslimstības kumulatīvais 14 dienu rādītājs joprojām ir augsts - 538,4 uz 100 000 iedzīvotāju. VM atgādina, ka, lai varētu runāt par epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, kas vienlaikus ļautu salīdzinoši droši mazināt valstī noteiktos drošības pasākumus, saslimstības rādītājam jābūt mazākam par 200 saslimušo uz 100 000 iedzīvotāju jeb ne vairāk kā 270 jaunatklātu gadījumu dienā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu