Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos izglābti deviņi cilvēki, bet viens gājis bojā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Christian.dk, Shutterstock.

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos izglābti deviņi cilvēki, bet viens gājis bojā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

VUGD darbinieki vakar plkst.18.11 saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur ražošanas objektā bija eksplodējis viens no diviem putekļu bunkuriem. Objektā bija nostrādājusi arī ugunsaizsardzības sistēma. Pirms VUGD ierašanās no blakus ēkas bija evakuējušies 40 cilvēki un notikumā cietušo nav. Otrajā bunkurā notika gruzdēšana 50 kvadrātmetru platībā.

Savukārt plkst.17.27 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, bet no ēkas tika evakuēti trīs cilvēkiem, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Plkst.15.48 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks.

Taču plkst.15.35 tika saņemts izsaukums Bauskas novadā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega sadzīves mantas un skaidu briketes kopumā 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas izglāba astoņus cilvēkus, savukārt deviņi cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus - 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu