Tapis programmas "Rothko in Jazz" videoieraksts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Latvijas Radio 1. studijā video formātā iemūžināta bundzinieka un festivāla "Rīgas ritmi" rīkotāja Māra Briežkalna vadītās grupas programma "Rothko in Jazz", ziņo Latvijas televīzija.

Programmas pamatā ir desmit slavenā gleznotāja Marka Rotko darbi, kas kalpojuši par iedvesmas avotu desmit komponistiem.

Savulaik Briežkalna kvintets ar šo programmu uzstājies Londonā, Briselē un Vašingtonā. Bet pēc mēneša, 11. martā, programma izskanēs Teksasas štata galvaspilsētā Hjūstonā – tur esošās Rotko kapelas 50. gadadienas svinībās. Pandēmijas dēļ to nav iespējams izpildīt klātienē, tāpēc tapis ieraksts, ko pārraidīt tiešsaistē.

Atgādinām, ka projekta muzikālās tēmas radījuši desmit dažādi latviešu komponisti – Lolita Ritmane, Ēriks Ešenvalds, Arturs Maskats, Rihards Dubra, Pēteris Vasks, Jēkabs Jančevskis, Vilnis Šmīdbergs, Jēkabs Nīmanis, Georgs Pelēcis un Raimonds Pauls.

"Prieks ir tas, ka Rotko kapela Hjūstonā ir izvēlējusies šo projektu kā savu 50 gadu jubilejas programmas naglu. 11. martā šis projekts no Hjūstonas tiks pārraidīts visiem gribētājiem," tā idejas autors Briežkalns.

Ja šī gada novembrī pandēmijas ierobežojumi būs beigušies, Māra Briežkalna kvintets ar programmu Hjūstonā uzstāsies arī klātienē.

Foto: "Rothko in jazz" albuma prezentācijas koncerts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu