Slepkavība, līķa sadalīšana un tā slēpšana skapī - Pārdaugavas tiesai nodota baisa krimināllieta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zāģis
Zāģis Foto: pixabay.com

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai krimināllietu par vīrieša nogalināšanu, līķa sadalīšanu un slēpšanu skapī.

Lietā apsūdzēts kāds vīrietis par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un pēc tās personu grupā izdarītu līķa apgānīšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūrā.

Prokuratūra uzskata, ka starp apsūdzēto un cietušo kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlās konflikts, kā rezultātā apsūdzētais tīši vairākas reizes iesita cietušajam pa galvu. Apsūdzētais, apzinoties, ka viņa darbību rezultātā var iestāties cietušā nāve, atstāja viņu gulēt uz grīdas bez dzīvības pazīmēm.

Lai slēptu izdarīto slepkavību, apsūdzētais vīrietis vienojās ar citu personu par līķa apgānīšanu personu grupā. Turpat dzīvoklī ar zāģi mirušajam atdalītas abas rokas un viena kāja. Pēc tam, lai slēptu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas pēdas, mirušais noslēpts istabā esošajā skapī, kura durvis aizlīmētas ar līmlenti.

Minētā otra persona vēlāk nomira un kriminālprocess tika izbeigts. Ņemot vērā to, ka no mirušās personas tuviniekiem saņemts iesniegums par viņa reabilitāciju, lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu atcelts un turpināts kriminālprocess mirušās personas reabilitācijai.

Tagad tiesai būs jālemj jautājums par mirušas personas reabilitāciju.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai. Tiesas kalendārs liecina, ka lietu tiesa skatīs 5.martā plkst.8.45.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu