Pentagons: Trešdaļa ASV karavīru atsakās vakcinēties pret Covid-19 (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
.
. Foto: AP Photo/Rogelio V. Solis

ASV armijā apmēram trešdaļa karavīru atsakās saņemt Covid-19 vakcīnu, neraugoties uz ievērojamu inficēšanos ar jauno koronavīrusu šajos bruņotajos spēkos, trešdien paziņoja Aizsardzības ministrijas amatpersonas.

Ģenerālmajors Džefs Taljaferro Kongresa sanāksmē atklāja augsto atteikšanās līmeni, kamēr Pentagons turpina klasificēt Covid-19 vakcīnas kā neobligātas, jo tās vēl nav saņēmušas pilnīgu Federālās zāļu pārvaldes (FDA) apstiprinājumu.

"Piekrišanas [vakcinēties] līmenis ir ap divām trešdaļām," sacīja Taljaferro,

gan uzsverot, ka šis skaitlis pamatots ar "ļoti agrīniem datiem".

Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs pavēstīja, ka detalizētu datu par vakcinācijām pret Covid-19 ASV bruņotajos spēkos nav, bet tajos līdz šim ir izlietoti vairāk nekā 916 500 vakcīnu devu.

Viņš atzina, ka atteikšanās no vakcinācijas bruņotajos spēkos ir apmēram tādā pašā līmenī kā ASV iedzīvotāju vidū, kur gan vakcinēšanās piedāvājums ir daudz zemāks. 

Pentagons atzinis lielāko daļu standarta vakcīnu par obligātām militārajam personālam, bet Covid-19 vakcīnām ir piešķirts tikai ārkārtējas lietošanas apstiprinājums, tāpēc tās nevar uzspiest, sacīja Kērbijs.

Viņš atzīmēja, ka aizsardzības ministrs Loids Ostins ir saņēmis Covid-19 vakcīnu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu