Juhņēviča komentē Vakcinācijas biroja līdzšinējo darbu (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča, uzsvēra, ka vakcinēšanas gaitā mēdz būt cilvēcīgas kļūdas un līdz šim neviena deva nav gājusi zudumā.

Tāpat viņa norādīja, ka, palielinoties vakcinēto skaitam, izveidotā sistēma būs uz uzticību vērsta un ir cerība, ka vakcinēšana ies raiti.

Viņa norādīja, ka starp vakcinācijas projekta biroju un Labklājības ministriju (LM) notika dialogs, kura laikā tika izrunāti veidi, kā uzlabot vakcinācijas tempus sociālās aprūpes centros (SAC). "Mēs pārrunājām, kā uzlabot dialogu starp biroju un LM ar vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem, un esam izstrādājuši operatīvu saziņu, lai aktuālos jautājumus spētu risināt operatīvi," sacīja Juhņēviča.

"Šajā nedēļā vakcinēšana SAC ir uzlabojusies. Vakar tika veikta 728 vakcinācijas epizodes, bet kopumā šonedēļ tiek plānots, ka vakcinēti tiks apmēram 3000 SAC darbinieku, tai skaitā nedēļas nogalē," sacīja biroja vadītāja, uzsverot, ka SAC vakcinēšanu var uzskatīt par atsevišķu projektu, jo SAC nebija agrīnā pieteikšanās sistēmā.

Komentējot agrīno valsts amatpersonu vakcināciju, Juhņēviča norādīja, ka birojs strādāja pie šī pasākuma koordinēšanas, un tas bija svarīgs solis. Viņa pauda viedokli, ka tajā laikā parādījās ļoti daudz publikāciju par "Astra Zeneca" vakcīnu, līdz ar to bija svarīgi nodrošināt komunikāciju ar sabiedrību, lai apzinātu skepsi un vairotu uzticību vakcīnai. "No komunikācijas viedokļa šis solis bija ļoti nepieciešams, un galvenais mērķis bija iedrošināt cilvēkus," teica Juhņēviča.

Viņa piekrita, ka biroja darbībā ir dažas kļūdas, kuras varēja darīt citādāk, bet birojs sāka savu darbu nekavējoties, līdz ar to pārmetumiem var piekrist. "Droši vien, ka bija jānogaida, un nepievērsties visiem procesiem uzreiz, tomēr ar vakcināciju nevar gaidīt un mums ir jāmetas visos procesos," pārliecināti pauda biroja vadītāja.

Viņa norādīja, ka pašlaik tiek strādāts pie jaudas palielināšanas, bet piekrita, ka jaudas palielināšanai, ņemot vērā vakcinācijas pieteikšanās vietnes "www.manavakcina.lv" pieprasījumu, bija jābūt straujākai.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā notikumi saistībā ar vakcinācijas procesu Latvijā daļā sabiedrības ir raisījusi neapmierinātību ar Vakcinācijas projekta biroja darbu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu