Nostra padomi - kā izvēlēties halātu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

No pirmā acu uzmetiena vienkāršākā lieta - halāts. Tomēr, ja izvēlaties halātu, kas atbildīs visām jūsu vēlmēm, tas neapšaubāmi pievienos komfortu jūsu ikdienai un pat pilienu greznības rīta ikdienai un darba dienas vienmuļībai. Nostra.lv vietne ir sagatavojusi instrukciju, kā iegādāties savu iecienīto halātu.

Halātu materiāli. Katram savi plusi

1. Vilna

Vilna bieži ir pirmā lieta, kas ienāk prātā, domājot siltumu. Šīs audums lieliski saglabā siltumu.

Tomēr tas bieži uztur ūdeni, kas var padarīt halātu nedaudz smagu.

2. Flaneļa

Daudzi var domāt, ka flaneļa ir viens no vecmodīgākajiem audumu veidiem, no tā izgatavoti halāti tiek uzskatīti par klasiskiem.

Flaneļa halāti ir mīksti un ideāli tiem, kas vēlas būt sasiltināti aukstā, ziemas naktī.

3. Kokvilnas vafeles

Kokvilnas vafeļu halāti, izgatavoti no 100% kokvilnas, padarot tos perfekti absorbējošus; diemžēl tas viņiem arī rada tendenci sarukt, ja netiek pienācīgi mazgāti.

Noteikti ievērojiet norādījumus uz etiķetes.

4. Kokvilnas frotē

Ēģiptes un turku kokvilna ir viena no senākajām un izplatītākajām audumu izvēlēm, īpaši dvieļiem un klasiskajiem halātiem. Viņiem ir lieliskas ūdens absorbcijas īpašības.

Kokvilnas frotē halāti ir lieliska izvēle tiem, kuri vēlas ienirt mājīgumā un siltumā pēc iziešanas no dušas. Tas noteikti ir diezgan grezns!

5. Kokvilnas velūrs

Materiāls ir mīksts un biezs.

Vienīgais kokvilnas velūra halātu trūkums ir - apjoms un cena, salīdzinot ar citiem halātiem. Tomēr tie ir lieliski piemēroti kā silts halāts, īpaši ziemā. Tas ir labs ieguldījums, ja dzīvojat īpaši aukstā klimatā!

6. Satīns un zīds

Atšķirībā no kokvilnas, tie ļoti maz absorbē ūdeni. Tā vietā tie ir ārkārtīgi plūstoši un viegli, padarot tos lieliski piemērotus atpūtai vai omulīgiem, nesteidzīgiem rītiem.

Satīna un zīda halāti prasa smalku kopšanu.

7. Mikrošķiedra

Tie ir smalkāki par zīdu, vieglāki un elpojošāki, salīdzinot ar citām dabīgām un sintētiskām šķiedrām.

Mikrošķiedru halāti ir diezgan dārgi, tomēr tie ir papildu izmaksu vērti un tiek uzskatīti par gala greznību.

Kaut arī mikrošķiedras halāti joprojām ir salīdzinoši jauni, to popularitāte strauji pieaug, īpaši augstas klases spa. Tos var izmantot jebkurā gadalaikā, un tie ir lieliski piemēroti atpūtai.

8. Bambuss

Bambusa viskoze ir nepietiekami novērtēts audums, kas ir lieliski piemērots halātiem - unikālā stiepes izturība, nepārspējamas zīdainība un elpojamība.

Lētāk nekā citi auduma veidi, un tas prasa mazāku apkopi.

Viens trūkums ir tas, ka, tā kā tas ir tik plāns, tas nav ļoti piemērots vēsākai temperatūrai.

Foto: Publicitātes foto

Kurš halātu auduma veids ir piemērots tieši man?

  • Ja jūs dzīvojat vēsākā klimatā, omulīgāk jums būs smagā audumā ar lieliskām izolācijas īpašības (piemēram, flaneļa un vilna)
  • Ja jūs meklējiet ērtu halātu, lai sasildīties, atpūsties - kokvilna, kokvilnas frotē, vilna un mikrošķiedra.
  • Ja vēlaties halātu, kas pēc dušas darbosies kā dvielis, izvēlieties kokvilnas frotē materiālu.
  •  Zīds un satīns ir ļoti grezni materiāli. Tie var būt lieliski piemēroti, kad jūs gatavojaties naktij, īpašam gadījumam, piemēram, kāzām, romantiskai atpūtai. Šie materiāli ir ļoti viegli, tie ir lieliski piemēroti vasarai un siltiem laika apstākļiem.
  • Lins ir kvalitatīvs elpojošs audums, kas ideāli piemērots vasarai, un tas palīdzēs jums regulēt ķermeņa temperatūru, vienlaikus arī jūtoties ļoti ērti.

Stils un garums

Galvenās halāta iezīmes ir apkakle un jostasvieta.

Lai iegūtu lielāku mājīgumu un siltumu, izvēlieties halātu ar kapuci. Tā kā halātus lielākoties valkā mājās - visiem patīk un gribās justies ērti un mājīgi. Ja pēkšņi sagribējās ietīties siltajā halātā - varat pasūtīt tiešsaistē, neizejot no savas mājas omulības.

Ideāla krāsa

Krāsa ir individuāla izvēle, taču tā palīdz radīt noteiktu sajūtu. Lielākā daļa izvēlas halātu neitrālo krāsu - pelēks, balts vai bēšs. Šīs krāsas lieliski sader ar daudziem toņiem, ja jūs gribat  saskaņot savu pidžamu, atpūtas apģērbu vai pat mājas interjeru.

Lavanda, persiks, gaiši zaļa vai gaiši zila ir ļoti stilīgas krāsas, taču ne pārāk skaļas, lai traucētu relaksācijas laikam. Violets un bordo ir lieliski piemērotas krāsas greznam un karaliskam izskatam.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu