Navaļnija ieslodzīšana: ES pirmdien varētu vienoties par sankcijām pret Krieviju (2)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: Babuskinsky District Court Press Service via AP

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri pirmdien varētu pieņemt lēmumu par sankcijām pret Krievijas amatpersonām, reaģējot uz Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija ieslodzīšanu, ziņu aģentūrai BNS piektdien pastāstījis par sarunu gaitu informēts avots diplomātiskajās aprindās.

"Paredzams, ka Ārlietu padome pirmdien panāks politisku vienošanos par ES reakciju uz notikumiem, kas saistīti ar Navaļniju, - tuvojas nobeigumam sankciju saraksta saskaņošana, paredzot tajā iekļaut ietekmīgus Kremlim tuvus cilvēkus un amatpersonas," norādījis šis avots.

Noteikt sankcijas pret Maskavu visvairāk mudinājušas Baltijas valstis un Polija, pēdējā laikā atbalstu šādam solim paudušas vēl citas valstis.

ES Ārlietu padomes apspriede pirmdien notiks Briselē, bet tās priekšvakarā pēc Lietuvas iniciatīvas tiks organizēta neformāla ministru tikšanās ar tuvākajiem Navaļnija līdzgaitniekiem - Leonīdu Volkovu un Ivanu Ždanovu, aģentūrai BNS apstiprinājusi Lietuvas Ārlietu ministrija.

Kā uzsvēris ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, tas ļaus ES valstu ministriem par situāciju Krievijā uzzināt no pirmavotiem.

"Runājot ar citu ES valstu kolēģiem, jūtam lielu nepieciešamību pēc informācijas par reālo situāciju saistībā ar režīma pretiniekiem Krievijā. Par situāciju vienmēr vislabāk uzzināt no pirmavotiem, tāpēc Lietuva uzņēmusies iniciatīvu organizēt tikšanos ar Krievijas opozīcijas pārstāvjiem Briselē," norādījis ministrs.

Komentēt iespējamo sankciju noteikšanu viņš atteicies, jo šis process nav publisks.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu