Policisti Siguldā pie iereibuša sniega motocikla šofera atrod ieročus (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Šī gada 14. februārī ap pulksten 17.50 Siguldas novadā, uz Vidzemes šosejas netālu no autobusu pieturas “Institūts” Siguldas novada pašvaldības policisti pamanīja kādu vīrieti, kurš brauca ar sniega motociklu bez valsts reģistrācijas numuriem. Viņi par šo gadījumu paziņoja arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa amatpersonām.

Policisti Siguldā pie iereibuša sniega motocikla šofera atrod arī patronas un ieročus Šī gada 14. februārī ap pulksten...

Posted by Valsts policija on Friday, 19 February 2021

Valsts policijas amatpersonas izbrauca uz notikuma vietu, kur pārbaudes laikā konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītājs – kāds 1996. gadā dzimis vīrietis – atrodas stiprā alkohola reibumā. Proti, veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, noskaidrots, ka viņš ir aptuveni divu promiļu reibumā. Apturētā persona tika nodota kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona.

Veicot sniega motocikla apskati, policisti tā bagāžas nodalījumā konstatēja 20 medību patronas. Vīrietis likumsargiem paskaidroja, ka patronas piederot viņa tēvam.

Saistībā ar konstatēto faktu kriminālprocesa ietvaros, kas tika uzsākts pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas, par šaujamieroča munīcijas glabāšanu, pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas, vīrietis tika aizturēts.

Pamatojoties uz lēmumu par kratīšanas veikšanu neatliekamības kārtībā ar prokurora piekrišanu, tajā pašā dienā likumsargi veica kratīšanu aizturētā vīrieša deklarētajā un faktiskajā dzīvesvietā Siguldā, piesaistot arī Valsts robežsardzes kinologu ar suni. Suns pārbaudes laikā norādīja uz skapi. To pārbaudot, atklāts, ka tam ir izveidota dubulta siena, kurā paslēpti dažāda veida ieroči un patronas. Kopumā atrastas un izņemtas vēl 285 dažāda kalibra patronas, pistolei līdzīgs priekšmets, medību bisei līdzīgs priekšmets, šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas, ierīces, kas, iespējams, paredzētas patronu izgatavošanai.

Pamatojoties uz minēto faktu, šī gada 16. februārī, saskaņā ar Kriminālproces likuma 264. panta pirmās daļas 2. punktu, aizturēts arī 1966. gada dzimis vīrietis, kurš atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas – par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu likumpārkāpumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Jāpiebilst, ka 1966. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgām medībām, kā arī iepriekš pie viņa izņemti nereģistrēti ieroči.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu