"Radošās vakariņas" Mārupē 20 cilvēkiem beigušās ar prāviem sodiem (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tukšs restorāns. Ilustratīvs foto.
Tukšs restorāns. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Kontrolējot Covid-19 ierobežojumu ievērošanu, policija ceturtdien Mārupē pieķērusi 20 personas, kas bija pulcējušās, pēc pašu vārdiem, "radošajās vakariņās".

Valsts policija, piesaistot kolēģus no Mārupes pašvaldības policijas, konstatēja, ka vairāk nekā 20 personas ir neatļauti pulcējušās "radošajās vakariņās", kurās dalība ir iespējama par dalības maksu.

Šajā situācijā saistībā ar ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu ir sākts 21 administratīvā pārkāpuma process, kā arī atsevišķām personām jau notikuma vietā par neatļautu pulcēšanos ir piemēroti sodi 200 eiro apmērā.

Savukārt vēl vienai personai, kura ne tikai noliedza pārkāpuma esamību, bet arī bravūrīgi izturējās un nepakļāvās policistu prasībām, kategoriski atsakoties izpaust savus personas datus, tika piemērots 700 eiro sods.

Šonedēļ četrās dienās policija kopumā Latvijā ir konstatējusi vairākus ārkārtējās situācijas noteikumu pārkāpumus un kopumā sākusi 526 administratīvā pārkāpuma procesus. Visvairāk pārkāpumu šonedēļ konstatēts tieši par neatļautu pulcēšanos - kopumā 249.

Otrais visbiežāk konstatētais pārkāpums ir elektroniskā pašapliecinājuma neaizpildīšanas vietnē "Covidpass.lv", personām ieceļojot Latvijā. Šonedēļ konstatēts 141 šāds pārkāpums, par kuru sākts administratīvais process.

Arī deguna un mutes aizsega nelietošana tiek konstatēt samērā bieži - kopš pirmdienas uzsākts 91 administratīvā pārkāpuma process par sejas masku nelietošanu. Policija aizvien saņem informāciju par to, ka ļoti bieži iedzīvotāji neievēro šo prasību publiskās vietās, tostarp sabiedriskajā transportā.

Ar mērķi veikt epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanas kontroli sabiedriskajā transportā vakar visā valsts teritorijā vienlaicīgi tika rīkotas pārbaudes sabiedriskajā transportā. Kopumā pārbaudes veiktas 204 sabiedriskajos transportlīdzekļos, septiņos gadījumos doti preventīvi norādījumi, bet trīs gadījumos uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Tāpat policija aizvien turpina uzraudzīt tirdzniecības vietas un to, vai tiek ievēroti drošas iepirkšanās principi gan no tirgotāju, gan apmeklētāju puses. Laikā no pirmdienas līdz ceturtdienai policija kopumā pārbaudījusi 1996 tirdzniecības vietas, 315 gadījumos ir doti preventīvi norādījumi, bet 25 gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi. Lēmumi par tirdzniecības vietu slēgšanu līdz šim nav pieņemti.

Savukārt uzraugot pulcēšanās ierobežojumu ievērošanu, likumsargi kopumā veikušai 1012 pārbaudes un 49 gadījumos ir doti preventīvi norādījumi. Tāpat aizvien tiek konstatēti pašizolācijas ierobežojumu pārkāpumi, šonedēļ likumsargi fiksējuši 14 tādus, kā arī fiksēts viens skaistumkopšanas ierobežojumu pārkāpums.

Arī turpmāk policija uzraudzīs, lai tiek ievēroti ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi gan dienas, gan nakts laikā. Jo īpaši šajās brīvdienās policija pievērsīs uzmanību un novirzīs savu resursu to vietu, kurās pastāv lielāks cilvēku pulcēšanās risks, kontrolei.

Piemēram, policija uzraudzīs ne tikai tirdzniecības vietās, bet arī citas publiskas vietas, kur dienas sociāli aktīvākajā laikā pulcētos cilvēki, kā dabas takas vai citas aktīvās atpūtas vietas. Tāpat policija turpinās uzraudzīt arī to, lai sabiedriskajā transportā tiek ievērotas epidemioloģiskās prasības.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu