Ukraina nosaka sankcijas "Putina kūmam" (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: /Reuters/Scanpix

Ukraina piektdien noteikusi sankcijas ietekmīgajam promaskaviskajam Ukrainas parlamenta deputātam Viktoram Medvedčukam saistībā ar izmeklēšanu par "terorisma finansēšanu", pavēstīja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs.

66 gadus vecais Medvedčuks ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais, un Ukrainas medijos viņš tiek dēvēts par "Putina kūmu", jo Putins ir Medvedčuka meitas krusttēvs.

Nacionālā drošības un aizsardzības padome piektdien noteica sankcijas Medvedčukam, viņa sievai Oksanai Marčenko, pieciem Krievijas pilsoņiem un 19 uzņēmumiem.

"Sankcijas tiks noteiktas visam Medvedčuka īpašumam," žurnālistiem sacīja Danilovs.

Medvedčuka un Marčenko vārdi figurē krimināllietā par terorisma finansēšanu, viņš piebilda, tuvākas detaļas par viņu statusu šajā lietā neatklājot.

Medvedčuka partija "Opozīcijas platforma - Par dzīvību" sankcijas nodēvēja par "politisko represiju aktu".

"Šodien Ukraina nonākusi vēl vienu soli tuvāk diktatūrai," norādīja partija, piebilstot, ka uzsākusi prezidenta Volodimira Zelenska impīčmenta procedūru.

Partijai Ukrainas parlamentā ir 44 vietas, bet valdībai 245 - vairāk nekā puse no kopējā 450 vietu skaita.

Krimas okupācijas un Austrumukrainas konflikta dēļ nokaitētās Ukrainas un Krievijas attiecības šomēnes pasliktinājās vēl vairāk, kad Ukraina centienos iegrožot Kremļa propagandu aizliedza trīs promaskaviskus telekanālus.

Lēmums izpelnījās atzinīgu rietumvalstu vērtējumu, sevišķi no ASV puses, kas pēc Krimas aneksijas Medvedčukam noteica sankcijas.

Pēdējo nedēļu laikā Putina sabiedrotais aktīvi iestājies par Krievijas izstrādātās Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" apstiprināšanu, tomēr Ukrainas prorietumnieciskā valdība ieceri noraidījusi, Krievijas vakcīnu dēvējot par ģeopolitisku instrumentu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu