Furgonu ikonas atgriešanās - pilnīgi jaunais Volkswagen Caddy

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Ar kompaktajiem furgoniem jeb "kablukiem" ir tā - ir furgoni un ir Volkswagen Caddy. Tā tas bijis kopš pirmās dienas, kad Volkswagen sāka to ražot. Tagad esam tikuši pie jauna Caddy. Piektā paaudze ir pavisam citāda nekā iepriekšējās, un šodien to TV Auto ziņas apskatīs tuvāk.

Te pat nav nevienam jāsaka, ka tas ir jaunais Caddy. Jaunais priekšpuses noformējums un platais aizmugurējo durvju stikls ar vertikāliem lukturiem abpus tā runā paši par sevi. Aizmugure pievērš vēl vairāk uzmanības nekā priekša. Caddy izskatās pēc liela busa. Hromēta mala, tumšs stikls ar iestrādātu VW zīmi, tas viss izskatās prestiži. Šāds vāks ir pasažieru versijai, un veras uz augšu. Kravas variantiem būs atveramās durvis. Šodien apskatītais modelis saucas vienkārši Caddy. Vēl ir Caddy Cargo un Caddy Combi.

TV Auto ziņu vadītājs Normunds Avotiņš: "Jaunais Caddy ir ne vien smukāks, bet arī lielāks par iepriekšējo. Par to varam pateikties faktam, ka automašīna ražota uz Volkswagen MQB platformas. Uz tās pašas, uz kuras Volkswagen Golf 8, Passat un citas šī zīmola vieglās automašīnas."

Normunds Avotiņš: "Tas, ko no ārpuses neredzam, ir jaunā aizmugurējā piekare. Nav vairs atsperlāgu un monosijas. Te ir daudzsviru piekare ar spirālatsperēm - tāpat kā visiem jaunākajiem "kablukiem"."

Tas liks rūpīgāk piedomāt pie pieļaujamās kravnesības, taču uzlabos gan braukšanas komfortu, gan saķeri.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Salons

Viss ir no jauna. Virtuālais panelis, jaunais "televizors" kā pasažieru modeļos. Priekšējais panelis rada kvalitatīvas un dārgas automašīnas iespaidu. Jaunā stūre, visas lietas. DSG pārnesumkārba ar puļķi kā vieglajos, daudz vietas visādiem sīkumiem.

Normunds Avotiņš: "Es uzreiz nepaskatījos,  cik liels motors šim ir. Tad atcerējos, ka 1,6 vairs nav, ir tikai divnieki. Tāds ir arī šis, 122 zirgspēki, ar DSG, bet subjektīvi šķiet, ka jauda ir pat lielāka."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Šis ir arī pagaidām jaudīgākais jaunā Caddy dzinējs. Vēl ir variants ar 75 un 102 zirgspēkiem.

Normunds Avotiņš: "Mazliet atkārtošos, bet - ko nu VW nevar atņemt, tās mašīnas ļoti jauki  brauc. Agrāk varēja just, ka Caddy taisīts no komercauto, tikai ar logiem. Šis jau ir pusceļā uz minivenu. Viss patīk šajā automašīnā, izņemot cenu. Ja kāds man būtu teicis, ka VW Caddy kādudien maksās 40 000 eiro... Bet labi, šis ir demonstrācijas auto, tā uzdevums ir parādīt visu, ko automašīnas spēj. Turklāt pasažieru versijas nekad nav bijušas sevišķi lētas."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Caddy sākuma cena ir 26 400 eiro, taču ar DSG automobilis sāk braukt tikai par 32 000. Furgons, saprotams, ir daudz lētāks - no 21 000 eiro. Benzīna dzinēju Caddy cenu lapā vismaz pagaidām nav.

Verdikts

Lielie salīdzināšanas darbi mums vēl ir priekšā, taču viens ir skaidrs. Jaunais Caddy tapis Volkswagen un visai autoindustrijai sarežģītā laikā. Tāpēc modelis ieradās vēlāk, nekā bijām gaidījuši, un daži risinājumi vēl prasa tālāku iedziļināšanos un izpēti, lai saprastu, cik tie ir nepieciešami, vērtīgi ikdienas dzīvē. Taču vienu nevar noliegt - brauc tas auto ļoti labi. Tas ir izdevies, moderns kārtīgs vācu automobilis. Dažiem, bet varbūt pat daudziem ar to jau pilnīgi pietiks.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Volkswagen Caddy 2.0 TDI DSG

+ inovatīva kabīne

+ sparīgs, kluss dzinējs

+ lieliska vadāmība un gaita

- piņķerīga ekrāna lietošana

- iespaidīga pilnā cena

Dzinējs: 1968 ccm, R4 turbod.

Jauda: 122

Paātrinājums: 13,5

Patēriņš: 4,7 

CO2: 123

Cena: no 26 378*

*) Caddy Cargo - no 21 075 eiro

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu