Tiesa atzīst Navaļniju par vainīgu kara veterāna "apmelošanā" (50)

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: Babuskinsky District Court Press Service via AP

Maskavas Babuškinas rajona tiesa sestdien opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju atzinusi par vainīgu kāda Otrā pasaules kara veterāna "apmelošanā".

Veterāns filmējies reklāmas video, kurā atbalstījis pagājušajā vasarā pieņemtos labojumus konstitūcijā, kas ļaus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam palikt pie varas līdz 2036.gadam.

Navaļnijs publiskoja šo video tviterī, nodēvējot veterānu un citus video redzamos cilvēkus par apkaunojumu valstij, "cilvēkiem bez sirdsapziņas" un nodevējiem.

Prokuratūra šajā lietā pieprasījusi viņam piespriest 950 000 rubļu (10 600 eiro) lielu sodanaudu.

Tiesa Navaļnijam piespriedusi 850 000 rubļu (9474 eiro) naudas sodu. Pasludinot spriedumu, tiesnese pavēstīja, ka Navaļnija noziegums nav smags, viņa nodarījumā nav vainu pastiprinošu apstākļu, kā arī viņa ģimenē aug nepilngadīgs bērns.

Iepriekš sestdien Babuškinas rajona tiesa apelācijā atzina par likumīgu nosacītā cietumsoda nomainīšanu Navaļnijam pret reālu.

Tiesā tika izskatīta viņa apelācija pret spriedumu apmierināt Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta prasību viņam 2014.gadā piespriesto nosacīto cietumsodu "Yves Rocher" lietā nomainīt pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Tiesa viņam samazinājusi cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. Ieskaitot visu mājas aresta laiku, Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok". Kopš 18.janvāra viņš atrodas apcietinājumā.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu