Lietuvietis jau 41. reizi tiek sodīts par braukšanu bez tiesībām (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls. Ceļa malā apturēta automašīna BMW
Ilustratīvs attēls. Ceļa malā apturēta automašīna BMW Foto: 15min.lt

Lietuvas Ceļu policijas darbinieki aizvadītās nedēļas otrdienā, 16.februārī Viļņā apturēja BMW 525. Pie tā stūres sēdēja jauns vīrietis, kuram, kā izskatās, ar likumā noteikto kārtību nav viens ceļš ejams. Proti, 1999.gadā dzimušais šoferis vadīja auto, kas nepieder viņam, turklāt par braukšanu bez tiesībām, kuras viņš tā arī nav ieguvis, tika sodīts jau 41. reizi. Par to vēsta portāls 15min.lt.

Par pārkāpumu šai personai piespriests Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētais maksimālais naudas sods 450 eiro apmērā.

Jaunais vīrietis ir rūdīts noteikumu pārkāpējs. Savu pirmo naudas sodu par to, ka vadīja mehānisko transportlīdzekli bez tiesībām, viņš saņēma, kad bija tikai 16 gadus vecs.  Būdams nepilngadīgs, viņš par šādiem pārkāpumiem tika sodīts kopumā astoņas reizes.

Kopš 2015. gada jaunietis izdarījis 53 dažādus administratīvos pārkāpumus, savukārt 2020. gadā vien viņam 23 reizes izrakstīts sods par to, ka braucis ar auto bez tiesībām. Kopējā viņam piespriesto naudas sodu summa jau pārsniedz 17 tūkstošus eiro, kas nav samaksāti.

Braukšana bez tiesībām nav vienīgais viņa netikums. Šomēnes jaunietis jau paguvis nopelnīt sodu arī par braukšanu reibumā un vairākkārt par ātruma pārsniegšanu. Vienā gadījumā viņš traucās ar 147 km/h kaut atļauti bija 90, citā tika pieķerts traucamies ar 111 km/h vietā, kur spēkā ir 50 km/h ātruma ierobežojums, un visbeidzot Viļņā aizlidoja pāri krustojumam ar 102 km/h, kaut luksoforā dega aizliedzošais signāls. 

Citi nozīmīgi jaunā vīrieša izdarītie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi ir negadījuma izraisīšana, nogriešanās noteikumu pārkāpšana, drošības jostas nelietošana, braukšana bez apdrošināšanas un derīgas tehniskās apskates.

15min.lt atzīmē, ka pērn autobraucēji bez tiesībām izraisījuši 711 avārijas, kurās cilvēki necieta. Tai pašā laikā notikušas arī 204 avārijas, kurās 248 cilvēki guvuši dažādas traumas un 10 gājuši bojā.

Lai cīnītos pret sēšanos pie stūres bez autovadītāja tiesībām, Lietuvas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir sagatavoti grozījumi, kas paredz iespēju konfiscēt auto, ar kuru izdarīts pārkāpums. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu