Lielākajā daļā Latvijas braukšanu apgrūtina apledojums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Bulis

Apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem lielākajā Latvijas daļā - visos vēsturiskajos novados, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Apledojušos ceļu posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 127 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu