Amerikas dienvidos tā slīd, ka pabraukt nav iespējams (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ziema un slidenie ceļi pat mūsu platuma grādos daudziem autobraucējiem sagādā pamatīgas galvassāpes, tādēļ nav pārsteigums, ka ar apledojušiem ceļiem netiek galā arī Savienoto Valstu dienvidu štatu iedzīvotāji, kurus pēdējā laikā moka sals un apledojuši ceļi. 

Saules apspīdētā Teksasa šajās dienās turpina cīnīties ar nepieredzēta aukstuma sekām. Arktiskās gaisa masas ir nonākušas tik tālu uz dienvidiem, ka miljoniem iedzīvotāju ir palikuši bez dzeramā ūdens padeves, savukārt autobraucējiem steidzami jāapgūst jaunas iemaņas, lai neatkārtotos tādas avārijas, kāda 11.februāra rītā notika netālu no Fortvortas.

Kā ziņots, tajā avarēja aptuveni 130 dažāda kalibra automašīnas, seši cilvēki gāja bojā, vairāk nekā 60 pēcāk saņēma palīdzību ārstniecības iestādēs, savukārt kāds ārsts, kurš pamanījās sveikā izkļūt no sava Toyota FJ Cruiser vraka un steidzās palīgā citiem, no japāņu kompānijas pārstāvniecības saņēma jaunu auto.  

Ja jau Teksasā ir auksti, nav pārsteigums, ka neparasti dzestri rīti tiek piedzīvoti arī nedaudz vairāk uz ziemeļiem. Tā, piemēram, Tenesī štata Nešvilā kāds Ford F-150 šoferītis no rīta vēlējās doties savās darīšanās, taču viņa auto kļuva nekontrolējams, līdzko izbrauca uz ielas. 

Novērošanas kameru video redzams, ka lielais pikaps atpakaļgaitā lēnām izbrauc no mājas piebraucamā ceļa un, vēl pirms tā vadītājs ir paguvis sagriezt auto braukšanai lejup pa kalna nogāzi, tas sāniski sāk slīdēt un vairs nav apturams. 

CNN uzrunātais mašīnas vadītājs atklāj, ka nav neko nav nojautis par apledojušo ceļu un to sapratis tikai tad, kad bijis jau par vēlu. Laimīgā kārtā šajā incidentā nekādi mantiskie zaudējumi nodarīti netika. Nogāze nebija pārāk stāva, tādēļ auto nošļūca aptuveni 450 pēdas jeb 137 metrus un apstājās, pirms paguva uztriekties citam auto. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu