Bērnu slimnīcā svētdien līdz pusdienlaikam vakcinēti 150 seniori (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcīnas pret Covid-19 injicēšana slimnīcas mediķiem. Ilustratīvs attēls.
Vakcīnas pret Covid-19 injicēšana slimnīcas mediķiem. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) svētdien līdz plkst.13 pret Covid-19 vakcinēti 150 seniori, bet līdz dienas beigām slimnīcā plānots sapotēt vēl 110 seniorus, informēja slimnīcā.

BKUS norādīja, ka līdz ar sarakstu saņemšanu no "manavakcina.lv" slimnīcai ir izdevies piepildīt vakcinācijas pierakstu un svētdien kopumā plānots vakcinēt līdz 260 personām, kas ir seniori vecumā virs 70 gadiem.

Vakcinācijas process ritot raiti, un līdz plkst.13 uz vakcināciju BKUS bija savlaicīgi ieradušās visas 150 personas, kā bija plānots.

BKUS Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle norādīja, ka, lai sniegtu savu ieguldījumu vakcinācijas procesā, slimnīca kopš decembra beigām ir atsaucīgi un operatīvi organizējusi savu darbu, kā arī rūpīgi sekojusi tam, lai vakcīnas atbilstoši tā brīža valdības rīkojumiem saņemtu tikai prioritārās grupas pārstāvji, kas to vēlējās.

Slimnīcā noraida izteiktos pārmetumus par nekorektu pierakstu un vakcinēšanas organizēšanu. Vienlaikus Zaldāte-Rozentāle atzīmēja, ka slimnīcā cer uzturēt darba tempu, vakcinējot vismaz 250 cilvēku dienā, ko ļauj tās darba organizācija un kapacitāte.

Tāpat viņa sacīja, ka BKUS vairs nebūs jāsatraucas par vakcinēšanās pieprasījuma nodrošināšanu, jo līdz ar vienošanos ar Vakcinācijas projekta biroju piektdienas vakarā nekavējoties noorganizēta zvanu centra darbība.

Slimnīcas zvanu centra darbinieki arī šodien turpina pieņemt zvanus, lai uz vakcināciju pierakstītu seniorus, kas ir saņēmuši īsziņu vai e-pastu no "manavakcina.lv".

Slimnīcā piebilda, ka lielās atsaucības dēļ vakar dienas pirmajā pusē zvanu gaidīšanas laiks bija ap 15 minūtēm, ko, operatīvi piesaistot papildu cilvēkresursus, izdevās samazināt līdz trim minūtēm. Šodien ienākošo zvanu skaits esot mazāks un zvanu gaidīšanas laiks ir 2-3 minūtes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu