Jaunais ansamblis "Trio Metamorfoze" attālināti gūst uzvaru konkursā Francijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Trio Metamorfoze"
"Trio Metamorfoze" Foto: publicitātes

Svētdien, 21. februārī, kameransamblis “Trio Metamorfoze”, kura sastāvā muzicē flautistes Liene Dobičina, Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa, ieguva galveno balvu starptautiskajā "Cap Ferret Music Open" konkursā un festivālā Francijā.

Festivāls tiek rīkots no 2012. gada Kap Ferā, Bordo reģionā, Francijā. Sākotnēji rīkots ar nosaukumu "Preselections du TIM", bet no 2014. gada - Music Open. Konkurss un festivāls tiek veidots kā platfotma, kur jaunajiem mūziķiem, dažādu mūzikas veidu solistiem un kameransambļiem, gūt starptautisku atpazīstamību. 2021. gadā konkurss pirmo reizi kopš tā dibināšanas pandēmijas Covid-19 ierobežojumu dēļ tika rīkots attālināti, dalībniekiem iesūtot video ierakstus. 

Katru gadu no visiem konkursa dalībniekiem tiek izraudzīts viens solists vai ansamblis, kam tiek piešķirta galvenā balva - Grand Prix. Starp iepriekšējo gadu balvas ieguvējiem ir Francijas vadošo operas namu soliste Aurēlija Ližero, spāņu saksofonists Adrians Sančezs Mendezs, viens no šā brīža jaunās paaudzes spilgtākajiem klavieru trio - trio Sōra u.c.

Konkursa apbalvošanas ceremonija tika rīkota tiešsaistē sociālajā tīklā Facebook, kur izskanēja arī slovēņu komponista Anže Rozmana skaņdarbs "Divas upes" "Trio Metamorfoze" interpretācijā.

"Trio Metamorfoze" ir kameransamblis, kas šķietami vienkāršam instrumentu sastāvam - divām flautām un klavierēm - piešķir hipnotiski suģestējošu skanējumu. Kopš ansambļa dibināšanas 2015. gadā tajā muzicē flautistes Liene Dobičina, Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa, arvien ar neizsmeļamu degsmi meklējot jaunu repertuāru sadarbībā ar mūsdienu komponistiem, pasūtot un interpretējot to kompozīcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu