Vācijas ministrs atbalsta sankciju gatavošanu Krievijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss. Foto: Yves Herman, Pool via AP

Eiropas Savienībai (ES) būtu jādod zaļā gaisma jaunu sankciju noteikšanai Krievijai, kas nule reālu cietumsodu piemērojusi opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam, pirmdien sacīja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.

"Es atbalstu to, ka tiek dots rīkojums sankciju gatavošanai, individuālu cilvēku uzskaitījumam," Briselē ierodoties uz sarunām ar ES kolēģiem, sacīja Vācijas ministrs.

"Tajā pašā laikā mums ir jāraugās uz ceļiem, kā saglabāt dialogu ar Maskavu. Mums ir nepieciešama Krievija daudzu starptautisku konfliktu atrisināšanai," piebilda Māss.

Kā sacīja Zviedrijas ārlietu ministre Anna Linde, viņa sagaida, ka bloks izmantos jauno cilvēktiesību sankciju režīmu.

"Ir skaidrs, ka Krievija attiecībās ar ES ietur konfrontācijas kursu," norādīja ES augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

Maskava "kategoriski atsakās" respektēt Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedumu, ka Navaļnijs jāatbrīvo, piebilda Borels.

ES ārlietu ministri pirmdien varētu pieņemt lēmumu par sankcijām pret Krievijas amatpersonām, reaģējot uz Navaļnija ieslodzīšanu, ziņu aģentūrai BNS vēl piektdien pieļāva par sarunu gaitu informēts avots diplomātiskajās aprindās.

"Paredzams, ka Ārlietu padome pirmdien panāks politisku vienošanos par ES reakciju uz notikumiem, kas saistīti ar Navaļniju, - tuvojas nobeigumam sankciju saraksta saskaņošana, paredzot tajā iekļaut ietekmīgus Kremlim tuvus cilvēkus un amatpersonas," norādīja avots.

Noteikt sankcijas pret Maskavu visvairāk mudinājušas Baltijas valstis un Polija, pēdējā laikā atbalstu šādam solim paudušas vēl citas valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu