Neveiksmi cieš dzērājšofera lūgums pēc piedošanas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Strīdi pie laba iznākuma nenoved. Par to uz savas ādas pārliecinājās kāds šoferītis, kurš, paša vārdiem sakot, bija sastrīdējies ar sievu, pēc tam mierinājumu meklējis alus pudelēs un vēlāk sēdies pie auto stūres.

Pēc strīda ar sievu kāds vīrietis nolēmis izvēdināt galvu, sēžoties pie auto stūres. Diemžēl spēkrata vadītājs bija lietojis grādīgos dzērienus, un uz kādu laiku braukt vadītāja vietā viņam būs aizliegts.

Mirklis, kad tumšās krāsas “Honda” uz brīdi ieslīdēja pretējā joslā, lika policistiem rūpīgāk pievērsties priekšā braucošajam automobilim. Tā kā šī kustība atkārtojās vēlreiz, vīri nolēma aprunāties ar ne pārāk pārliecinošo stūrētāju un ieslēdza bākugunis, pēc kā auto apstājās ceļmalā.

"Uzreiz pēc apturēšanas viņi devās pie vadītāja, lai pārrunās noskaidrotu iemeslu šādai braukšanas manierei. Vadītājs paskaidroja, ka viņš esot dzēris alu. Ņemot to vērā, uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki," stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis. 

Pārrunu laikā autovadītājs apgalvoja, ka esot izdzēris divas alus pudeles. Policists gan izteica minējumu, ka reibums ir lielāks nekā no divām alus pudelēm. To, ka šorfesris ir iereibis, apliecināja alkometra mērījums, kas uzrādīja 1,83 promiļu reibumu. Līdz ar to Valsts policijā ir sākts process ar visām no tā izrietošajām sekām.

"Varbūt piedosiet? Aizvediet mani mājās. Es jums nedaudz iedošu," policistiem sacīja aizturētais autovadītājs, tomēr likuma sargi palika nepielaužami. 

Papildus nepatīkamam naudas sodam, kas noteikti iecirtīs pamatīgu robu aizturētā šofera ģimenes budžetā, vīrietim uz vairākiem gadiem arī būs liegts piedalīties ceļu satiksmē. Turklāt, lai atgūtu vadīšanas tiesības, vēlreiz būs jāsēžas auto skolas solā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu