"Mīnus 20 cm nedēļas laikā!", "Tu nebūsi izsalcis, jo ēd piecas reizes dienā!", "Rezultāti ir fantastiski!", "Nedēļas laikā var nomest pat sešus kilogramus!" - šādus un līdzīgus saukļus arvien biežāk var dzirdēt sociālajos tīklos no reāliem cilvēkiem, pārsvarā jaunām sievietēm. Internetā arvien lielāku popularitāti gūst tā sauktie funkcionālie ēdieni pulvera veidā, kurus lietojot varot ātri notievēt. Tuvojoties vasaras sezonai, šis piedāvājums izklausās vilinošs un daudzi metas iegūt perfekto formu, cerot - jo ātrāk, jo labāk. Bet vai ātri nozīmē arī veselīgi?

22 gadus vecais Ivars Maksimuks 2017. gada 1. jūliju uzskata par savu otro dzimšanas dienu. Tikko sasniedzis pilngadību un piedzīvojis vienu no garlaicīgākajām vasarām savā dzīvē, Ivars prātoja, ar ko varētu saistīt savu dzīvi. "Secināju, ka sports ir tas, ar ko nodarbojos visu dzīvi, vienmēr ir paticis un nekad no tā neesmu atteicies," stāsta Ivars, kurš kopš tās dienas piekopj veselīgu dzīvesveidu un iedvesmo savus teju 17 tūkstošus sekotāju vietnē "Instagram".

Ivars zina, ka tikai ar smagu darbu var tikt pie rezultātiem, tādēļ redzētie solījumi internetā notievēt nedēļas laikā viņu saniknojuši.

""Tievēšanas maratonu" uzgāju pavisam nejauši vietnē "Facebook", kur viena meitene bija ielikusi videoklipu, kā nedēļas laikā var ātri notievēt. Iepriekš nebiju sastapies ar tik lieliem meliem, un tas ļoti sadusmoja mani - kā tā var melot cilvēkiem? Pats atceros, cik liels darbs ir zaudēt lieko svaru, bet te - "izdari to nedēļas laikā"."

Intereses vadīts, Ivars pats nolēma iziet "tievēšanas maratonu", iegādājoties visus nepieciešamos produktus no kādas populāras tīkla mārketinga kompānijas. "Iegādājos "tievēšanas maratona" komplektu par 100 eiro caur vienu meiteni, kura gribēja man pierādīt, ka "tievēšanas maratons" strādā, jo viņa tam pati ļoti tic...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp