Vakcinācijas tālruņa 8989 kapacitāti plāno palielināt seškārtīgi (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Plānots, ka no trešdienas seškārtīgi tiks palielināta vakcinācijas tālruņa 8989 operatoru jauda, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pastāstīja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

 

Ņemot vērā, ka līdz šim tālrunis 8989, caur kuru iedzīvotāji var pieteikties vakcinācijai pret Covid-19, nestrādāja brīvdienās, nolemts turpmāk šī tālruņa darbību nodrošināt arī nedēļas nogalēs.

Vienlaikus, lai mazinātu gaidīšanas laiku un celtu tālruņa kapacitāti, nedēļas vidū paredzēts seškārtīgi palielināt šī tālruņa operatoru jaudu. "Strādājam pie uzlabojuma, lai īsā laikā var seškārtīgi palielināt šo jaudu, lai cilvēkiem nebūtu tik ilgi jāgaida," skaidroja Juhņēviča.

Vaicāta, vai līdz šim vakcinācijas procesā nav pieļauts pārāk daudz kļūdu, viņa sacīja, ka "nenoliedzami, process varētu būt sakārtotāks". Tomēr biroja vadītāja arī piebilda, ka šis process ir konstanti darbībā, kā piemēru norādot vakcinācijas pieteikšanās platformu "manavakcina.lv". Pēc Juhņēvičas paustā, birojs bija vēlējies iespējami ātrāk palaist šo platformu, līdz ar to vietne, kuras radīšanai vajadzētu aptuveni divus mēnešus, tika izveidota pusotras nedēļas laikā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) žurnālistiem sacīja, ka Covid-19 pandēmija ir izgaismojusi problēmas veselības aprūpes sistēmā un valsts pārvaldē kopumā, līdz ar to nav pareizi uzskatīt, ka Vakcinācijas projekta birojs spēs atrisināt visus ilgstoši sakrājušos jautājumus dažu nedēļu laikā.

Vaicāts par Vakcinācijas projekta biroja darba kvalitāti, viņš atzina, ka šis jautājums "daudziem ir uz mēles", vienlaikus piebilstot, ka patlaban, jau 11 mēnešus sadzīvojot ar pandēmiju, "mēs visi ļoti labi saprotam, cik lielas cerības tiek saistītas ar vakcināciju".

Vienlaikus gan Pavļuts atzina, ka, lai gan birojs patlaban "dara labāko", tas varētu strādāt arī labāk. Tomēr cita starpā ministrs bija atzīmējis, ka tam uzdoto mērķi - nodrošināt vismaz 1000 vakcināciju katru dienu - birojs tajā brīdi izpildīja.

Vadoties pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, sestdien Latvijā tika vakcinētas 537 personas, savukārt svētdien - 736.

 
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu