Nelsons un Baireitas festivāla orķestris uzstāsies festivālā "Rīga Jūrmala"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Nelsons
Andris Nelsons Foto: publicitātes

Festivālā "Rīga Jūrmala" 3.  un 4. septembrī uzstāsies Baireitas festivāla orķestris latviešu diriģenta Andra Nelsona vadībā, informē festivāla organizatoru pārstāve Signe Lonerte.

Viņa pavēstīja, ka Latvijas Nacionālajā operā un baletā Nelsona vadībā tiks atskaņotas divas vācu komponista Riharda Vāgnera mūzikas programmas, tostarp operas "Valkīra" 1. cēliens ar soprāna Kristīnes Gerkes, tenora Klausa Floriana Fogta un basa Gintera Groisbeka piedalīšanos. Savukārt festivāla noslēdzošās nedēļas nogales izskaņā 5.septembrī solokoncertu sniegs pianiste Marija Žoao Pireša.

Vasaras festivāla "Rīga Jūrmala" noslēdzošajā nedēļas nogalē - 3.  un 4. septembrī - Baireitas festivāla orķestris un Nelsons sniegs divus Vāgnera mūzikas koncertus. Sestdienas koncertā skanēs operas "Valkīra" 1. cēliens soprāna Gerkes, tenora Fogta un basa Groisbeka sniegumā.

Festivāla rīkotāju pārstāve atzīmēja, ka Gerke un Fogts piedalīsies arī piektdienas vakara koncertā, kurā skanēs fragmenti no operām "Loengrīns", "Parsifāls" un "Nībelunga gredzens".

Tāpat festivāla noslēdzošajā nedēļas nogalē uzstāsies portugāļu pianiste Pireša ar solo koncertu, kurā izpildīs austriešu komponista Franca Šūberta, franču komponista Kloda Debisī un vācu komponista Ludviga van Bēthovena mūziku.

Lonerte norādīja, ka festivālā" Rīga Jūrmala" dienas koncertos piedalīsies pianists Mao Fudzita un beļģu vijolnieks Marks Buškovs. 2019.gadā abi mūziķi - katrs savā specialitātē - ieguva 2. vietu un sudraba medaļu prestižajā un starptautiskajā Čaikovska konkursā.

Savukārt, ņemot vērā Covid-19 pandēmijas noteiktos ceļošanas ierobežojumus, Čikāgas simfoniskais orķestris atsauc savu dalību Eiropas 2021. gada festivālos. Tā rezultātā festivālā "Rīga Jūrmala" plānotie Čikāgas simfoniskā orķestra koncerti 20.augustā un 21.augustā nenotiks. Savukārt norvēģu pianista Leifa Ūves Andsnesa, vijolnieka Daniela Lozakoviča solo koncertiem tiks mainīts norises laiks, bet pianista Behzoda Abduraimova solo koncerts tiks atcelts.

Festivāla rīkotāju pārstāve akcentēja, ka 20. augusta un 22. augusta koncertu biļešu īpašniekiem tiks piedāvātas vairākas iespējas, piemēram, kā pirmajiem laika posmā no 22. februāra līdz 1.martam iegādāties biļetes uz kādu no Baireitas festivāla orķestra koncertiem vai iespēju atgūt naudu par iegādātajām biļetēm pilnā apmērā.

Visi biļešu īpašnieki saņems informāciju par biļešu maiņas vai naudas atgriešanas iespējām uz e-pasta adresi, kas sākotnēji tika norādīta, iegādājoties koncertu biļetes, pavēstīja Lonerte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu