Lietuvā par drošību gādā sniega policists un sniega fotoradars

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Tomas Markelevičius / 15min.lt

Sniega šogad ir tik daudz, cik nav redzēts, pēdējās divas ziemas kopā ņemot. Tas dod iespēju radoši izpausties, ne tikai būvējot sniegavīrus, bet arī sniega mašīnas un sniega fotoradarus.

Tā aizvadītajās brīvdienās Paņevežas Ramigalas rajonā līdzās autoceļam Via Baltica parādījās no sniega veidota ceļu policijas ekipāža ar realitātei pietuvināti noformētu automobili un sniegavīru, kam izsniegts rīks ar atļautā braukšanas ātruma ierobežojuma zīmi, atstarojoša veste un uzticētas rūpes par satiksmes uzraudzību. Vismaz līdz brīdim, kamēr atkusnis viņu nepieveiks.

Foto: Tomas Markelevičius / 15min.lt

Kā vēsta TVNET draudzīgais portāls 15min.lt, ideja par sniega policijas auto un policista izveidi radusies Railu ģimenes galvam Vilmantam. Mantauts Raila tikmēr portālam atklāj, ka sagādājis krāsas un darbs bijis gatavs trīs līdz četrās stundās.

Apkārtējo un garāmbraucēju reakcija ir visai pozitīva - ļaudis piestāj, nofotografējas un dodas tālāk. Arī policijai par šādas ekipāžas dežurēšanu ceļa malā nekādu iebildumu nav. Vēl vairāk - kārtības sargi uz veidojumu raugās pozitīvi, uzskatot, ka pat sniega policists spēj veikt preventīvu darbu. 

Jāpiebilst, ka Paņevežā šis nav pirmais sniega satiksmes uzraugs. Jau janvāra beigās pilsētas ielās preventīvo darbu sāka veikt sniega fotoradars.

Kā redzams attēlā, fotoradara veidotāji pat pacentušies radīt iespaidu, ka iekārta darbojas, uz tās uzmontējot sarkanu lampiņu.

Foto: Tomas Markelevičius / 15min.lt
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu