Apskatnieks: "Mavericks" analizē Porziņģa vērtību maiņas darījumos (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" basketbolistu maiņas darījumu tirgū analizē Kristapa Porziņģa vērtības noteikšanu, vēsta "Bleacher Report" apskatnieks Džeiks Fišers. 

"Mavericks" vairs neesot tik droša par Porziņģa lomu līdzās slovēnim Lukam Dončičam. Pēc tam, kad latvietis nonāca Dalasas komandā, tika prognozēts, ka Porziņģis un Dončičs veidos vienu no spēcīgākajiem tandēmiem līgā, taču "Mavericks" vadība vairs par to nav pārliecināta. 

"Viņi noteikti izmeklē situāciju visapkārt. Viņi pārbauda temperatūru, jo zina, ka kādā brīdī tas var notikt," Fišeram norādīja kādas avots līgā. 

"Mavericks" ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons ir pazīstams kā cilvēks, kurš allaž meklē iespējas, lai pastiprinātu komandas sastāvu. 

Līdz ceļgala savainojuma gūšanai saikne Porziņģis - Dončičs tiešām strādāja, bet kopš viņa atgriešanās laukumā (13. janvāris) Latvijas centra spēlētājs vairs nav tik efektīvs. Turklāt pasliktinājies viņa sniegums aizsardzībā. Porziņģis arī uzbrukumā diezgan daudz laika pavada aiz tālmetiena līnijas. 

Tāpat tiek norādīts uz Porziņģa savainojumu vēsturi. 

"Izskatās, ka viņš [Porziņģis] vairs nespēj nostāties vajadzīgajā stājā. Viņš izskatās kā putnubiedēklis," "Bleacher Report" sacīja kādas Rietumu konferences komandas amatpersona. "Viņam nav obligāti jābūt lieliskam lēcienā. Šogad esmu viņu pāris reizes redzējis un neesmu drošs, ka šis puisis kādu var nosegt."

Muguras stīvuma dēļ Porziņģis izlaida "Mavericks" pēdējo maču, kurā Dalasas vienība ar 102:92 apspēlēja Memfisas "Grizzlies", izcīnot sesto uzvaru pēdējās astoņās spēlēs.

Sezonas laikā "Mavericks" komandu ietekmējis arī Covid-19, kā rezultātā vairākas spēles nācās izlaist vairākiem pamatsastāva spēlētājiem. Dalasas vienība ar 29 mačos izcīnītām 14 uzvarām pašlaik ieņem devīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā. 

Tieši Porziņģis pagājušajā sezonā bija viens no galvenajiem aspektiem, kāpēc "Mavericks" sasniedza izslēgšanas spēles, bet tagad viņa pienesums komandai vairs netiek uzskatīts par tik nozīmīgu. 

"Mavericks" klubs tiek raksturots kā viens no aktīvākajiem agrīnā stadijā maiņas darījumu procesos. 

Porziņģi nebūt nebūtu tik vienkārši aizmainīt, jo viņu ar "Mavericks" sasita trīsarpus gadu līgums par 158 miljoniem ASV dolāru. Runas par viņa iespējamo aizmainīšanu var palikt tikai runu līmenī. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu