Tesla 1,5 miljardu dolāru lielais Bitcoin pirkums

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pagājušā nedēļā kā zibens no skaidrām debesīm nāca ziņa, ka elektroautomašīnu ražotājs Tesla ir investējis bitcoin, turklāt runa ir par ievērojamu naudas summu. Uzņēmuma vadītājs Īlons Masks arī iepriekš ir pozitīvi izteicies par kriptovalūtām, taču rādās, ka šis vīrs savus vārdus pamato arī ar darbiem.

Tesla 1,5 miljardu dolāru lielais bitcoin pirkums

Amerikāņu elektrisko transportlīdzekļu ražotājs Tesla pirmdien ASV vērtspapīru un biržu komisijai iesniegtajā gada pārskatā pavēstīja, ka kopumā uzņēmums ieguldījis bitcoin 1,5 miljardus dolāru. Saskaņā ar Tesla sacīto uzņēmuma politika paredz laiku pa laikam vai ilgtermiņa perspektīvā iegādāties un uzglabāt digitālos aktīvus. Paziņojumā tika piebilsts, ka Tesla cer tuvākajā nākotnē sākt pieņemt Bitcoin kā maksāšanas līdzekli par saviem produktiem, ieskaitot automašīnas.

Kriptotirgi pēc šī jaunuma izziņošanas nelika ilgi gaidīt, to darījumu apjoms cēlās parabolas veidā. Ziņu galvenais varonis Bitcoin no 39 000 ASV dolāru zonas pakāpās uz jaunu visu laiku lielāko rekordu - 47 000 dolāriem.

Citu lielinvestoru pēdās

Arvien lielāks skaits lielo institucionālo investoru ir ieguldījuši ievērojamas summas pasaulē pirmajā kriptonaudā, uzskatot to par ilgtermiņa ieguldījumu. Bitcoin ir kļuvis par aizsardzību pret potenciālo inflāciju, kas slēpjas federālo rezervju un centrālo banku izlaisto dolāru triljonu aizsegā. Kā zināms, nav iespējams piedrukāt papildu Bitcoin, un tieši fiksētais apjoms daudzus šai valūtai piesaista. Tesla seko citu biržas sarakstā iekļauto uzņēmumu pēdās, kas novirzījuši uzņēmuma naudu bitcoin. Par vienu no pionieriem uzņēmumu vidū uzskatāms Maikla Seilora vadītais MicroStrategy, kas kopsummā iegādājies bitcoin 1,3 miljardu dolāru apmērā. Bitcoin atbalstītājs Seilors savā Twitter profilā iečivinājis cita starpā arī to, ka varētu sniegt Tesla vadībai padomus par to, kā uzņēmuma kontā esošos dolārus konvertēt digitālos aktīvos. Šķiet, ka Maska kungs ir uzklausījis sniegto padomu.

Papildus lielajiem spēlētājiem kriptovalūtās veiksmīgi var ieguldīt arī mazie investori. Igaunijā radītā investēšanas aplikācija Change jau 4 gadus sniedz iespēju saviem lietotājiem pirkt un pārdot bitcoin bez komisijas maksas.

Ja Bitcoin neatbilst jūsu gaumei, izmantojot Change aplikāciju varat iegādāties arī citas kriptovalūtas - ir iespēja izvēlēties no vairāk no nekā 25 dažādām kriptovalūtām un –papildus arī no tādu lielāku uzņēmumu kā raksta galvenā varoņa Tesla vai Apple akcijām. Change ir padomājis arī par ikdienas pirkumiem – aplikācijai var piesaistīt VISA karti, un, vienkārši papildinot aplikāciju ar naudu, ar lietotnes palīdzību samaksāt par iecienīto kafiju.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu