Vakcinētos RAKUS darbiniekus atbrīvos no Covid-19 skrīningiem (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas darbiniekiem, sākot ar trešo nedēļu pēc vakcīnas pret Covid-19 saņemšanas, vairs nav jāpiedalās personāla Covid-19 skrīningā, kuru ārstniecības personām veic ik nedēļu, aģentūrai LETA pavēstīja ārstniecības iestādē.

Tāpat arī vakcinētajiem darbiniekiem noteikta prasība, ka viņi FFP2 vai FFP3 veida respiratorus lieto, tikai aprūpējot pacientus ar apstiprinātu vai iespējamu Covid-19 infekciju un strādājot ar infekciozo materiālu laboratorijā. Pārējā laikā vakcinētajiem darbiniekiem ir atļauts lietot FFP2, FFP3 tipa respiratorus ar izelpas vārstu vai ķirurģisko masku.

Savukārt nevakcinētajiem darbiniekiem FFP2 vai FFP3 veida respirators kopā ar ķirurģisko masku jālieto visu laiku. Turklāt ķirurģiskā maska jālieto tā, lai tā nosegtu respiratora izelpas vārstu.

Vienlaikus, pateicoties vakcinācijai pret Covid-19, slimnīca tagad novēro sarukumu darbinieku saslimstībā. Kā liecina slimnīcas dati, 2.februārī kopumā 155 darbiniekiem bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19, savukārt līdz 21.februārim šis apmērs jau bija sarucis līdz 95 darbiniekiem.

Saskaņā ar datiem līdz 21.februārim, ārstniecības iestādē visvairāk - teju puse no visiem sasirgušajiem - bija aprūpes personāls, kuru vidū 44 apstiprināta Covid-19 infekcija. Vēl 18 ir māsu palīgi, 12 - ārstniecības darba atbalsta personas, 12 - ārsti, pieci - administratīvie darbinieki, trīs - saimnieciskais personāls un vēl viens - ārstniecības procesu nodrošinošajā personāla grupā.

Patlaban personāla saslimstības rādītāji uzrāda pārliecinošu samazinājuma tendenci, taču, kā atzīmē slimnīcā, joprojām nereti slimo aprūpes personāls, kas vienlaikus arī izrāda mazāku atsaucību uz aicinājumiem vakcinēties.

Jau ziņots, ka arī Paula Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš iepriekš intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja, ka ir redzami pirmie vakcinācijas rezultāti, jo ir jūtama neliela saslimstības mazināšanās starp medicīnas darbiniekiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu