BTC/USD cenu analīze

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Bitcoin pagājušās nedēļas augstākais punkts palika 40 975 USD, sasniedzot pretestības zonas zemāko punktu un pēc tam atgriežoties 37 000 – 39 000 USD robežās. Tāpat redzam 21MA krustošanos uz leju no50MA, kas norāda uz potenciāli īslaicīgu bearish korekciju. Arī 250MA ir dēvējama par spēcīgu atbalsta zonu. Redzam, ka 250MA un trenda līnija paralēli virzās tajā pašā virzienā, kas norāda uz spēcīgu trendu – jaunnedēļ pastāv liela varbūtība ieraudzīt Bitcoin cenas pieaugumu vismaz pretestības zonā. No tā izriet divas iespējas:

  1. Cena salūst un paliek nemainīgi augstāka par pretestības zonu, kas apstiprina to, ka arī turpmāt izteikti spēcīgs būs buļļu tirgus. Tāpat vecā pretestības zona kļūs par jaunu atbalsta zonu. Nav skaidrs, cik augsta var kļūt cena, jo tādā gadījumā runa būtu par augstāko cenu bitcoin vēsturē,
  2. Ja cena saskarsies ar pretestības zonu, bet nespēs izlauzties tai cauri, tad varam gaidīt korekcijas intervālā starp 250MA un trenda līniju(37250-38700 USD)
Foto: Publicitātes foto

SAITE UZ ATTĒLU: https://www.tradingview.com/x/L0wzqu1p/

Moving Averages jeb mainīgie vidējie rādītāji:

250MA (zaļš) ; 50MA (zils); 21MA (oranžs). Mainīgā vidējā stratēģijas gadījumā parasti tiek ņemti vērā līniju krustojumi un tas, ka mainīgo vidējo līnijas ir savstarpēji pareizās attiecībās.

Piemērs: Spēcīgs buļļu (bullish) tirgus trends šajā gadījumā ir tad, ja cena tiek tirgota virs 250MA, savukārt 50MA un 21MA tiek tirgota par vēl augstāku cenu. Tāpat 21MA ir jābūt augstākam nekā 50MA.

  • Mainīgie vidējie rādītāji līdz šim norādījuši uz ilglaicīgu buļļu tirgu. Skatoties 1. dienas grafikā, kas parāda long-term situāciju, redzam, ka visi mainīgie vidēji rādītāji savstarpēji kolerē, liecinot par nemainīgu buļļu tirgu.
  • Vērtējot konkrētos mainīgos vidējos rādītājus varam redzēt, jaunās nedēļas nelielā izmaiņas, taču buļļu tirgus saglabājas spēcīgs.
  • Šodien Bitcoin cena, tiek tirgota pat par 138% augstāk nekā vidēji 250MA. (Par 138% augstāka nekā vidējā cena pēdējo 250 dienu laikā)
Foto: Publicitātes foto

SAITE UZ ATTĒLU: https://www.tradingview.com/x/KYvttAJw/

RSI, jeb Relatīvā Stipruma Indekss:

  • Attiecībā uz RSI redzam, ka cena nav neadekvāti augsta vai nepelnīti zema, tā korelē ar cenu grafiku. Tas apstiprina to, ka trends nav mainījies.
  • Ir vērts būt lietas kursā, ja cena atkal tuvojas 41 000 USD robežai. Ir vērts sekot līdzi, vai starp grafiku un indikatoru nav diverģences. Ir vērts sekot līdz, kas notiek ar mainīgiem vidējiem rādītājiem un vai indikatori “runā vienā valodā” vai norāda uz dažādām potenciālām iespējām.

Support, Resistance un trendu līnijas:

  • Šajā grafikā redzam, ka, saskaņā ar trendu līnijām, trends skaidri un stingri ir augšup. To apstiprina arī 250M, ko pārsniedz cena.
  • Lejupejošā trenda un augšupejošā trenda līnija ir izveidojusi sašaurinātu trīsstūri un lielākoties, kad tas notiek, ir gaidāmas straujas cenu izmaiņas uz vienu vai otru pusi.  Tomēr šobrīd varbūtība izteikti runā par labu buļļiem.
    • Ja cenas lūzums notiek uz leju, ir gaidāmas izteiktākas izmaiņas, jo buļļu trends ir bijis spēcīgs un cenas nostiprināšanās uz leju no tā norāda, ka buļļi zaudē spēku.
    • Ja cena nostiprinās virs lejupejošā trenda līnijas, ir sagaidāmi jauni izaicinājumi pretestības zonā un potenciāli arī cenas lūzums.

Bitcoin iepriekšējās nedēļas zemākā cena bija 32608 USD un augstākā cena 41 020 USD. Tomēr augstākā cena Bitcoin vēsturē ir bijusi gandrīz 42 000 USD

Šajā nedēļā:

Lai buļļu tirgus spētu saglabāt savas pozīcijas, cena nedrīkst nostiprināties zem atbalsta trenda līnijas. Ja tas notiks, ir sagaidāmas spēcīgākas izmaiņas 30 000 USD robežās. Svarīgi atzīmēt, ka cenas nostiprināšanās zem trenda līnijas pati par sevi nav nekāds rādītājs. Jāskatās, ko rāda arī citi indikatori un jāseko līdz cenas izmaiņām saistībā ar 250MA.

Šonedēļ varam sagaidīt izaicinājumu pretestības zonā un cenas lūzumu vai īslaicīgas izmaiņas pretestības zonā, pēc kā sagaidāms jauns izaicinājums.

Šis raksts ir paredzēts tikai informatīviem nolūkiem, un tas nav jāinterpretē kā investīciju analīze vai kā ieteikums pārdot vai iegādāties šeit minētos aktīvus. Change nav atbildīgs par lēmumiem, kas pieņemti, pamatojoties uz šajā rakstā publicēto. Investēšana ir saistīta ar iespējām un riskiem, aktīvu tirgus vērtība var kā palielināties, tā arī samazināties. Ārvalstu valūtā denominēto aktīvu vērtību ietekmē arī valūtas kursa svārstības. Rakstā minētie iepriekšējo vai nākamo periodu ražīgums nenozīmē apliecinājumu vai atsauci uz nākamo periodu ražīgumu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu