Lielbritānija dod ES vairāk laika pēcbreksita vienošanās pārtulkošanai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Brexit" dokumentu mapīte. Ilustratīvs attēls
"Brexit" dokumentu mapīte. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija piekritusi dot Eiropas Savienībai (ES) vairāk laika, lai pārtulkotu vienošanos par abu pušu turpmākajām attiecībām pēc breksita visās bloka oficiālajās valodās, kas ir nepieciešams solis vienošanās ratificēšanai.

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Marošs Šefčovičs vēstulē Lielbritānijas kabineta kancelejas ministram Maiklam Govam lūdza pagarinājumu līdz 30.aprīlim, lai ES varētu pabeigt "iekšējo procedūru". Sākotnējais termiņš bija 28.februāris.

Vēstule tika nosūtīta 19.februārī, bet publicēta šodien.

Vienošanās jāpārtulko, lai visas ES dalībvalstis un Eiropas Parlamenta (EP) deputāti varētu rūpīgi iepazīties ar vienošanās tekstu savās valodās.

Atbildot uz vēstuli, Govs norādīja, ka vienošanās pagaidu piemērošana nav ideāls iznākums, jo rada neskaidrību cilvēkiem un uzņēmumiem, un pagaidu piemērošanas perioda pagarināšana pagarina arī neskaidrību.

Tomēr Govs paziņoja, ka Lielbritānija dos ES pagarinājumu, taču pieprasīja, lai tas ir vienreizējs pagarinājums.

Lielbritānija, kas bija ES dalībvalsts 46 gadus, 2016.gada referendumā nobalsoja par izstāšanos no savienības, garo breksita procesu noslēdzot 31.decembrī.

Vienošanos par abu pušu turpmākajām attiecībām Lielbritānijas likumdevēji apstiprināja un tā ieguva likuma spēku dienu pirms Lielbritānija pameta ES vienoto tirgu 31.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu